Priveden Predrag Spasojević zbog protesta u Spužu

Protest kome je prisustvovalo više desetina građana organizovan je na petlji kod Stologlava zbog usvajanja Zakona o slobodi vjeroispovijesti
19841 pregleda 22 komentar(a)
Predrag Spasojević po izlasku iz Suda za prekršaje, Foto: Jelena Jovanović
Predrag Spasojević po izlasku iz Suda za prekršaje, Foto: Jelena Jovanović
Ažurirano: 30.12.2019. 16:09h

Predsjednik Sindikata UIKS-a Predrag Spasojević pušten je iz Suda za prekršaje gdje je priveden jutros zbog protesta građana i blokade kružnog toka u Spužu.

Spasojeviću je suđenje odgođeno za 17. februar, a na teret mu se stavlja da je počinio prekršaj iz člana 5 Zakona o javnom redu i miru jer je tokom protesta uzvikivao "Milo lopove ne damo ti svetinje".

Po izlasku iz Suda za prekršaje Spasojević je rekao da je priveden sa lisicma kao kriminalac, zbog pomenutih riječi i opet ponovio da svetinje neće dati "lopovu, Milu Đukanoviću".

Na informativni razgovor jutros je danilovgradska policija privela i njegovog sina Damjana Spasojevića.

Damjan Spasojević je "Vijestima" kazao da su ga inspektori OB Danilovgrad pitali zbog čega je sinoć snimao okupljanje građana ispred te zgrade, nakon što je u nju privedem Milorad Dudi Kadić.

Protest kome je sinoć prisustvovalo više desetina građana organizovan je na petlji kod Stologlava zbog usvajanja Zakona o slobodi vjeroispovijesti.

Na protestu je uhapšen i bivši predsjednik Opštine Danilovgrad Milorad Kadić koji je u sudu za prekršaje kažnjen sa 500 eura.

Bonus video: