Ujedinjena: U Nikšiću izvrgnute ruglu sve važeće mjere, policija i tužilaštvo djeluju selektivno

"Niko od nas nije ni slutio da treba napraviti opštu tuču i polomiti baštanske inventare ako želite ostati neprimijećeni. Ukoliko ne budu procesuirani izgrednici i "ulični ratnici" iz Nikšića jasno je da se radi o partijskom skupu DPS-a, nekoj vrsti "svečarske konvencije" na otvorenom kojom se proslavlja nezavisnost i pobjeda nad koronavirusom"
20090 pregleda 9 komentar(a)
Njegoševa ulica nakon tuče, Foto: Twitter
Njegoševa ulica nakon tuče, Foto: Twitter

Ujedinjena Crna Gora optužila je policiju i tužilaštvo za selektivna pravda i da su "partijski obojene institucije".

Kako su naveli u Nikšiću su 21. maja na Dan nezavisnosti u slučaju "nikšićke tuče" izvrgnute ruglu sve sada važeće mjere".

"Ali sramno NKT ne zasijeda vanredno. U nedavnim šetnjama tišine Podgoricom trinaest naših funkcionera, članova i simpatizera, među kojima i dva poslanika, privođeno je u podgorički Centar bezbjednosti. Za sada smo dobili trinaest prijava, a u proceduri je još četrdeset osoba", saopšteno je iz Ujedinjene Crne Gore.

Na društvenim mrežama sinoć se pojavio snimak masovne tuče u centru Nikšića. Na snimku se vidi kako se najmanje dvadesetak mladića bije u Njegoševoj ulici na gradskom šetalištu. Tuča je prijavljena oko 20 časova policiji, ali je "Vijestima" rečeno da službenici CB Nikšić nijesu zatekli nikog od aktera incidenta kada su stigli u Njegoševu.

Iz Ujedinjene navode da se "polusatna lomljava i tjeranje" završilo u mraku, a da se "sramno NKT nije oglasilo".

"Podsjećamo da je ovaj vladin organ vanredno zasijedao kada je trebalo osuditi najavljenu šetnju u tišini našeg poslanika Gorana Danilovića, iako je to učinjeno uz poštovanje svih zdravstvenih propisa. Koronavirus se izgleda više ne prenosi kapljičnim putem, a kapalo je cijeli dan. Zanimljivo je da se, izgleda ne prenosi ni pesničenjem i raskrvavljenim nosevima. Djeca ne idu u škole, nema polimaturskih i maturskih šetnji ali zato ima uličnog premlaćivanja i jurnjave, valjda, uz obavezno držanje distance? Dakle, dozvoljeno je dužim rukama i kraćim predmetima premošćavati ovo obavezno distanciranje".

Ujedinjena Crna Gora traži da Uprave policije da saopšti detalje tuče u Nikšiću.

"Jer izgovor da nisu zatekli nikoga na trgu i okolini kada su stigli zvuči tragi-komično. Njihova efikasnost u slučaju svetovasilijevskog hoda bila je impresivna? Danas se jasno vidi kakav je to cirkus od profesionslne službe i kakva je to partijska i antidržavna ekspozitura. U Pljevljima i Andrijevici naša policija i njena Uprava stizali su gdje nisu bili ni pozvani - sve su imali snimljeno. U šetnjama tišine po Podgorici na svakoj raskrsnici bile su patrole, a u mraku defenderi i specijalci. Niko od nas nije ni slutio da treba napraviti opštu tuču i polomiti baštanske inventare ako želite ostati neprimijećeni. Ukoliko ne budu procesuirani izgrednici i "ulični ratnici" iz Nikšića jasno je da se radi o partijskom skupu DPS-a, nekoj vrsti "svečarske konvencije" na otvorenom kojom se proslavlja nezavisnost i pobjeda nad koronavirusom", zaključuje se u saopštenju Ujedine Crne Gore.

Bonus video: