Grujičić i Benjamin Mugoša uhapšeni zbog bombaških napada: Zoran Mugoša nalogodavac?

Načelnik Centra bezbjednosti (CB) Podgorica Milovan Pavićević kazao je da na pres konferenciji da tragaju za ostalima koji su eventualno davali logističku podršku napadačima na imovinu Golubovića i "Grand"

51359 pregleda 16 komentar(a)
Sa pres konferencije policije, Foto: Boris Pejović
Sa pres konferencije policije, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 29.05.2020. 19:19h

Crnogorska policija tvrdi da je rasvijetlila bombaške napade na kafić "Grand" i na imovinu policijskog funkcionera Duška Golubovića.

Zbog ovih krivičnih djela uhapšeni su Jovan Grujičić iz Podgorice koji je navodno direktni izvršilac i Benjamin Mugoša koji je prema tvrdnjama policije vozio Grujičića.

Nalogodavcem tih napada, policija je označila Zorana Mugošu, koji je u bjekstvu.

Načelnik Centra bezbjednosti (CB) Podgorica Milovan Pavićević kazao je da na pres konferenciji da tragaju za ostalima koji su eventualno davali logističku podršku napadačima na imovinu Golubovića i "Grand".

Načelnik kriminalističke policije u Podgorici, Miloš Vučinić, kazao je da Zorana Mugošu sumnjiče da je podstrekač, a Benjamina Mugošu i Grujičića da su direktni izvršioci.

Tužilac Miroslav Turković rekao je da su proaktivnim radom rasvijetlili krivična djela iz 2015. godine.

"Poslije dugog vremenskog perioda uspjeli smo da riješimo ova teška krivična djela", kazao je on poručujući svim izvršiocima krivičnih djela da neće ostati izvan domašaja zakona.

Tužiteljka Snežana Šišević, koja je i rukovodila istragama bombaških napada na "Grand" i imovinu Duška Golubovića, kazala je da dvojicu uhapšenih sumnjiče za izazivanje opšte opasnosti u sticaju sa krivičnim djelom nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

Objasnila je da je osumnjičenima određeno zadržavanje do 72 sata i podnijet predlog za određivanje pritvora, što je u toku.

Bonus video: