Knežević: Asad nije predmet nikakvih istražnih radnji niti provjera Interpola

On je kazao da zato smatraju da se u Skupštini namjerno oteže rasprava kako bi VDT Ivica Stankovic Tužilačkom savjetu odmah predložio Milivoja Katnića i on bio izabran

6362 pregleda 29 reakcija 2 komentar(a)
Knežević, Foto: Savo Prelević
Knežević, Foto: Savo Prelević

Jedan od lidera Demokratskog fronta (DF) Milan Knežević kazao je da će do 23.juna Apelacionom vijeću koje treba da odlucuje o žalbama za postupak takozvanog državnog udara, dostaviti dokaz o zloupotrebi Tužilaštva u borbi protiv DF.

Taj dokaz je, kako je rekao, i odgovor Interpola na crvenu Interpolovu potjernicu koju je za bivšim agentom CIA Džozefom Asadom raspisao Milivoje Katnić.

"U ovom odgovoru se saopštava da Asad nije predmet nikakvih istražnih radnji, niti provjera Interpola, tako da neće uvažiti ono što je Katnić dostavio, a tiče se Asada i ...drugih građana SAD-a, Izraela i Velike Britanije kojima se određuje pritvor", kazao je Knežević, navodeći imena tih građana.

On je na konferenciji za medije rekao da je nakon isteka roka za kandidovanje specijalnog državnog tužioca farsa dovedena do kraja:

"Niko u Crnoj Gori od istaknutih pravnika i dokazanih tužilaca, pod znacima navoda, nije bio spreman da izađe na biljeg bajramskom tajnovidcu i čovjeku koji je spasio najveće krvoproliće u istoriji Crne Gore".

On je kazao da zato smatraju da se u Skupštini namjerno oteže rasprava kako bi VDT Ivica Stankovic Tužilačkom savjetu odmah predložio Milivoja Katnića i on bio izabran:

"I tek tada da se pojavi u Skupštini da obrazlaže predlog o izboru Lidije Vukčević za kandidata za vrhovnog državnog tužioca".

Bonus video: