Rožaje: Krivične prijave zbog kršenja mjera

Krivične prijave podnijete protiv E.K. (23) iz Berana i protiv A.K. za kojeg je utvrđeno da je u prethodnih mjesec dana izlazio na zvanične granične prelaze iz Crne Gore u pravcu Srbije, dok njegov ulazak u tom periodu nije nijednom evidentiran na ulasku u Crnu Goru

5014 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Vijesti
Ilustracija, Foto: Vijesti

Policija je podnijela krivične prijave protiv dvije osobe zbog sumnje da su izvršili krivična djela nepostupanje po zdravstvenim propisima za suzbijanje opasne zarazne bolesti.

Kako je saopšteno iz Uprave policije oni su kršilili privremene mjere Ministarstva zdravlja koje su donijete u cilju sprječavanja širenja koronavirusa u Opštini Rožaje.

"Policija je danas na magistralnom putu Rožaje – Berane kontrolisala vozilo kojim je upravljao E.K. (23) iz Berana, a sa kojim su se u vozilu nalazila još tri lica. Protiv njega je podnijeta krivična prijava zbog sumnje da je počinio navedeno krivično djelo kršenjem mjere Minstarstava zdravlja", navodi se u saopštenju.

Dodaje se da je krivična prijava podnijeta i protiv A.K. za kojeg je utvrđeno da je u prethodnih mjesec dana izlazio na zvanične granične prelaze iz Crne Gore u pravcu Republike Srbije, dok njegov ulazak u tom periodu nije nijednom evidentiran na ulasku u Crnu Goru.

"Što ukazuje da je ovo lice ilegalno ulazilo iz Republike Srbije izbjegavajući na taj način da bude predmet nekog od vidova javno zdravstvenih mjera. Ovo lice nije dostupno nadležnim organima Crne Gore", saopšteno je iz policije.

Bonus video: