UP: Rožajska policija podnijela kirivčne prijave protiv tri Kosovara zbog protivpravnog zauzimanja zemljišta

"Policiji je prijavljeno da jedno lice vrši izgradnju objekta u mjestu Štedim u Rožajama gdje su policijski službenici izašli na lice mjesta. Rožajska policija je identifikovala A.G. (48) sa Kosova kao izvršioca ovog djela"

5448 pregleda 5 komentar(a)
Detalj iz Rožaja, Foto: Jadranka Ćetković
Detalj iz Rožaja, Foto: Jadranka Ćetković

Policijski službenici Odjeljenja bezbjednosti Rožaje podnijeli su krivične prijave protiv tri osobe sa Kosova zbog protivpravnog zauzimanja zemljišta, na kome pokušali da izgrade objekate.

"Naime, policiji je prijavljeno da jedno lice vrši izgradnju objekta u mjestu Štedim u Rožajama gdje su policijski službenici izašli na lice mjesta. Rožajska policija je identifikovala A.G. (48) sa Kosova kao izvršioca ovog djela, te je protiv njega podnijeta krivična prijava zbog sumnje da je izvršio krivično djelo protivpravno zauzimanje zemljišta", navodi se u saopštenju Uprave policije.

Oni su podsjetili da u ovom mjestu je u oktobru 2019. godine porušeno nekoliko vikendica koje su protivpravno građene, budući da je na tom mjestu planom predviđena izgradnja turističkog centra.

Krivične prijave su podnesene i protiv dvije osobe zatežene u protivpravnoj gradnji u blizini graničnog prelaza.

"Osim toga policijski službenici Odjeljenja bezbjednosti Rožaje su podnijeli krivičnu prijavu protiv M.K. (70) i M.K. (35) koji su zatečeni u protivpravnoj izgradnji objekta u blizini graničnog prelaza Kula. Sumnja se da su i ova dva lica izvršili krivično djelo protivpravno zauzimanje zemljišta", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: