Snimci nadzornih kamera (ne)vode do ubica Klikovca

Inspektori analizom video snimaka pokušavaju da otkriju kuda su pobjegli napadači, saslušano više osoba...

36500 pregleda 74 reakcija 6 komentar(a)
Klikovac ubijen u subotu ujutro: Sa mjesta zločina, Foto: Savo Prelević
Klikovac ubijen u subotu ujutro: Sa mjesta zločina, Foto: Savo Prelević

Istražitelji ni juče nisu uspjeli da otkriju ko je prije dva dana na kućnom pragu ubio tridesetosmogodišnjeg Sašu Klikovca.

Navodno, na snimcima nadzornih kamera zabilježen je crni automobil, za koji se vjeruje da su koristili napadači.

Upravo analizom snimaka inspektori pokušavaju da otkriju kuda su, nakon egzekucije Podgoričanina, pobjegli, ali i da li je Klikovac praćen u danima prije ubistva.

On je likvidiran u subotu oko 9.50 časova, ispred porodičnog restorana “Kod Crnogorca”, u Zeti.

Sa mjesta zločina
Sa mjesta zločinafoto: Savo Prelević

Nakon ubistva blokirani su svi prilazi Zeti, a inspektori Sektora za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije do kasno u noć pretraživali su tamošnja naselja.

Navodno, pod lupom su bili vozači crnih “golfova 6”, koje su pretresali i ispitivali, ali i istovjetno vozilo crvene boje, koje je primijećeno prije likvidacije.

U istrazi je i juče saslušano više bezbjednosno interesantnih osoba, dominantno bliskih škaljarskom kriminalnom klanu.

Sagovornik iz Uprave policije kazao je da su urađeni pretresi na više lokacija. Navodno, pretresani su i stanovi osoba bliskih drugim klanovima.

Policija je saslušala i nekoliko osoba koje su bile u restoranu i koje su nakon likvidacije pokušale da spasu život Klikovcu.

foto: Savo Prelević

Sagovornik iz istrage nije želio da otkriva da li je neko od očevidaca ispričao detalje ubistva.

Istraga u više pravaca

Sagovornik iz Uprave policije kazao je da istragu vode u više pravaca.

Upravo zbog toga izjave su uzimali i od osoba sa kojima je Klikovac bio u prijateljskim odnosima, kako bi ispitali da li je i od koga dobijao prijetnje.

Podgoričanin je, prema policijskoj evidenciji, bio blizak kavačkom kriminalnom klanu, odnosno njegovom podgoričkom ogranku na čijem čelu su navodno braća od stričeva Radoslav i Vidoje Stanišić.

Klikovac i Stanišići gotovo deceniju su u policijskim bazama registrovani kao kriminalna grupa “zagoričani”.

Ta grupa godinama je punila novinske stupce rezervisane za crnu hroniku, a spekuliše se da su imali obilatu zaštitu ljudi iz bezbjednosnog sektora, koji su ili traljavo vodili istrage ili “čistili” nepočinstva članova prigradske bande nasilnika.

Iako su do početka 2018. godine važili za grupu blisku škaljarcima, dio zagoričke ekipa okupljen oko braće Stanišić tada se, iza spuških bedema, sprijateljio sa njihovim rivalima - kavčanima i “promijenio dres”.

Ubijeni Klikovac nedavno je izdržao kaznu na koju je osuđen zbog kršenja mjera Nacionalnog koordinacionog tijela tokom prvog talasa koronavirusa.

Hapšen je i osuđivan zbog droge, pokušaja iznude, pripadništva kriminalnoj grupi koja je računarskom prevarom skidala novac sa inostranih računa...

Osuđivan je i zbog teške saobraćajne nesreće, nedozvoljenog držanja oružja... Imovina Klikovca tri puta je bila na meti bombaškog napada, u kojima su mu uništena četiri automobila, ali i porodični restoran.

Nakon trećeg bombaškog napada, u oktobru 2015. godine, “Vijestima” je rekao da ne zna zbog čega to neko radi:

“Ne znam zbog čega ovo neko radi, ali način na koji djeluje pokazuje da je ništa drugo do kukavica. Nemam nikakvih dugova, nisam nikoga namjestio, prošpijao i ne znam ko stoji iza ovoga. Znam samo da ovo nije način, jer ispaštaju moji roditelji. Ako neko nešto ima sa mnom, onda bi to sa mnom trebalo i da riješi”.

Javnosti nije poznato da li je policija rasvijetlila ijedan od tih napada.

Bonus video: