"Zbog organizovanih kretanja kolona vozila u Nikšiću, prekršajno procesuirane 23 osobe"

"Zbog isticanja zastave druge države, odnosno zbog prekršaja iz člana 23 Zakona o javnom redu i miru odgovaraće četiri osobe"

9210 pregleda 27 reakcija 27 komentar(a)
Nikšić (Ilustracija), Foto: Svetlana Mandić
Nikšić (Ilustracija), Foto: Svetlana Mandić

Nikšićka policija je zbog prekršaja iz Zakona o javnom redu i miru i Zakona o bezbjednosti saobraćaja na putevima, zbog organizovanih kretanja kolona vozila ulicama ovog grada, prekršajno procesuirala ukupno 23 osobe, saopšteno je iz Uprave policije.

U saopštenju se dodaje da je u događaju od 2. avgusta učestvovalo ukupno 130 vozila.

"Zbog isticanja zastave druge države, odnosno zbog prekršaja iz člana 23 Zakona o javnom redu i miru odgovaraće četiri osobe, tri osobe će odgovarati zbog nedoličnog ponašanja na javnom mjestu odnosno zbog prekršaja iz člana 7 ovog zakona dok će jedno lice prekršajno odgovarati zbog omalovažavanja policijskog službenika, odnosno zbog prekršaja iz člana 11", ističe se u saopštenju Uprave policije.

Iz Uprave policije su kazali da su, osim toga, kontrolom učesnika organizovane kolone policajci utvrdili da je šest osoba upravljalo vozilom pod dejstvom alkohola, dok je sedam osoba upravljalo neregistrovanim vozilima, a dvije osobe nijesu postupile na propisani znak policajca.

"Ovih 15 osoba će odgovarati za prekršaje iz Zakona o bezbjednosti saobraćaja na putevima. U odnosu na događaj od 26. jula na kojem su se lica u vozilima kroz Nikšić kretala na organizovan način identifikovano je 13 osoba koja su isticala zastave druge države. Zakona o bezbjednsoti saobraćaja na putevima prekršila su tri lica a policija je oduzela četiri vozila", piše u saopštenju Uprave policije.

Bonus video: