Preminuo zatvorenik iz UIKS-a

Tijelo zatvorenika A.S. prevezeno je u Klinički centar Crne Gore, gdje će biti izvršena obdukcija u cilju utvrđivanja uzroka smrti

31664 pregleda 33 reakcija 6 komentar(a)
UIKS, Foto: Filip Roganović
UIKS, Foto: Filip Roganović

Zatvorenik A.S. koji se nalazio na izdržavanju kazne zatvora u organizacionoj jedinici Uprave za izvršenje krivičnih sankcija-Zatvor za duge kazne, preminuo je danas oko 12 časova, saopšteno je iz UIKS-a.

"Po registrovanju pogoršanja zdravstvenog stanja kod zatvorenika A.S. (koji je inače bolovao od epilepsije) koje je prijavljeno od strane drugog zatvorenika, nadležni iz Službe obezbjeđenja i Sektora za zdravstvenu zaštiti, preduzeli su radnje i mjere iz svoje nadležnosti i zatvoreniku ukazali ljekarsku pomoć, uprkos čemu je nastupila smrt ovog lica. O gore navedenom obaviještena je Uprava policije-OB Danilovgrad, sud, nadležno tužilaštvo, kao i diplomatsko–konzularno predstavništvo Federacije BiH (kako se radi o njihovom državljaninu)", navode iz UIKS-a.

Tijelo zatvorenika A.S. prevezeno je u Klinički centar Crne Gore, gdje će biti izvršena obdukcija u cilju utvrđivanja uzroka smrti.

Bonus video: