Policija na uviđaj došla nakon dva sata?

Biletiću se zbog bjekstva sudi u odsustvu

15792 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Uprava policije
Ilustracija, Foto: Uprava policije

Na uviđaj poslije pucnjave Beranca Ivana Biletića (36) u centru te opštine, službenici Centra bezbjednosti su došli tek nakon sat - dva.

To je juče u bjelopoljskom Višem sudu kazao svjedok Šefkija Uković, kod čije perionice je pucano u njegovog sugrađanina Vasa Raičevića (36) - 10. oktobra prošle godine.

Raičević tada nije povrijeđen.

Biletiću se zbog bjekstva sudi u odsustvu.

Šefkija i njegov otac Bedrija ispričali su da nisu vidjeli šta se dogodilo, već da su samo čuli pucnje...

“Nakon što sam čuo pucnje, vidio sam tamni automobil kako se brzo udavaljava sa lica mjesta, ali nisam zapazio lice, marku vozila, niti tablice, jer sam bio fokusiran na Raičevića”, ispričao je Šefkija, dodajući da je od Raičevića čuo “da ga je pucao Biletić”.

Bedrija je kazao da je Raičevića prethodno pitao: “Šta pucaš”, na šta mu je on odgovorio da ne puca on već da u pucaju u njega.

Na ranijem ročištu, oštećeni Vaso Raičević kazao je da su se on i Biletić kretali u istom pravcu vozilima, nakon čega ga je Biletić pretekao, prepriječio vozilom i počeo da puca pravo u njega.

“Nakon što sam začuo prvi pucanj, ispred sebe sam vidio svoju porodicu, nakon čega sam začuo ostale hice i počeo da bježim. Trčao sam prema nekom ćošku kuće, kotrljajući se i praveći kolutove. Između sljedećih pucnjeva, prošlo je par sekundi”, ispričao je Raičević.

On je istakao da su Šefkija i Bedrija Uković bili u blizini i da su mogli da vide šta se desilo, ali da od njih ne očekuje da svjedoče istinito, s obzirom, kako tvrdi, da im je prijećeno.

Rekao je i da je Biletić i ranije potezao pištolj na njega, ispred Centra bezbjednosti Berane, zbog čega mu se sudi u Osnovnom sudu.

I bivši načelnik policije umiješan

Sestra oštećenog Danojla Raičević tvrdi da je događaj mogla da vidi radnica hotela “Il Sole” u Beranama Jovana Kljajić, koja joj je, navodno, to lično posvjedočila.

“Jer mi je nakon događaja ispričala da je vidjela i prepoznala Biletića, jer je njen muž mušterija Biletića, a ja imam saznanja da oni prodaju drogu. Kada ovo kažem mislim da je u ovo umiješan tadašnji načelnik CB-a Berana Miodrag Mića Božović”, kazala je sestra oštećenog.

Bonus video: