Policija podnijela dvije krivične prijave

Identifikovali osobu koja je postavila i aktivirala eksplozivnu napravu 2017. godine, kao i podmetanje požara na vozilu iz februara 2019. godine

5486 pregleda 1 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Pixabay.com
Ilustracija, Foto: Pixabay.com

Policija je podnijela krivične prijave protiv dvije osobe koje se sumnjiče da su odgovorne za krivična djela iz odblasti požara i eksplozija iz 2017. i 20129. godine.

"Službenici Jedinice kriminalističke policije za suzbijanje terorizma i požara, eksplozija i havarija identifikovali su osobu koja je 19. jula 2017. godine postavila i aktivirala eksplozivnu napravu u dvorištu porodične kuće G.V. kojom prilikom je nastupila materijalna šteta", saopštili su iz Uprave policije.

Kako navode, prijava je podnijeta protiv A.E.(18), koji se tereti za izazivanje opšte opasnosti u sticaju sa krivičnim djelom nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

U saopštenju se dodaje da je rasvetljeno i podmetanje požara na vozilu u vlasništvu U.B. iz februara 2019. godine, kojom prilikom je nastupila veća materijalna šteta.

"Policija je prikupila materijalne dokaze koji ukazuju na sumnju da je ovo djelo izvršio M.I. (17) i njemu se na teret stavlja krivično djelo izazivanje opšte opasnosti u sticaju sa krivičnim djelom uništenje i oštećenje tuđe stvari, te je protiv njega podnijeta krivična prijava u redovnom postupku", kazali su iz UP.

Bonus video: