"Nađeno oružje vlasništvo kompanije, a ne Babića"

Tužilac nakon uzimanja izjave direktoru firme "Crnagoracoop NB" dozvolio da se brani sa slobode

19208 pregleda 4 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Izvršni direktor kompanije "Crnagoracoop NB" Nedeljko Babić reagovao je povodom saopštenja Uprave policije od 11. septembra.

U reagovanju koje je medijima dostavila punomoćnica Babića, advokatica Tatjana Pavličić, naglašava se da je oružje koje je policija pronašla i oduzela tokom pretresa prostorija kompanije, a zbog kojeg je Babić priveden, nije njegova lična imovina, već da predstavlja imovinu kompanije. Ističu i da Babić o tome posjeduje urednu dokumentaciju.

Navodi se da su iznijete nepotpune i neprovjerene informacije, te paušalne tvrdnje sa ciljem kompromitovanja i diskreditovanja Babića, kao i kompanije “Crnagoracoop NB”, na način što se o njima "dosljedno, nesporno i kategorički, ali nepotpuno i uvredljivo piše, čime mu je narušen moralni integritet, ugled i čast".

"U petak 10. septembra u prostorijama 'Crnagoracoop-a NB' na svom radnom mjestu je naprasno preminuo zaposleni radnik koji je radio na poslovima obezbjeđenja objekta kompanije. Na poziv kolega, na lice mjesta došli su službenici Uprave policije da konstatuju zatečeno stanje, kojom prilikom su dali pojašnjenja, da je zaposleni koji je naprasno preminuo u posjedu vatrenog oružja koje je u posjedu firme, te da se u zaključanom sefu kompanije nalazi i drugo oružje. Nadležni su preduzeli mjere radi utvrđivanja porijekla i o posjedu oružja. Predmetno oružje je u vlasništvu firme, o čemu gospodin Nedeljko Babić ima urednu dokumentaciju. Međutim, Kako je trebalo izvršiti neophodne istražne radnje, gospodin Babić je priveden kod nadležnog tužioca, koji tužilac je odmah nakon uzimanja izjave istom dozvolio da se brani sa slobode."

"U ovom reagovanju posebno ukazujemo da je 'Crnagoracoop' kada je bila u društvenoj svojini, shodno slovu zakona, kao i sve slične firme, imala svoju službu obezbjeđenja i imala je u posjedu u predmetno oružje uz odgovarajuća odobrenja. To oružje je pratilo sudbinu firme i činilo pokretnu imovinu iste i nakon 1996. godine, kada je gospodin Babić kupio kompaniju. Kontrolu i provjeru odnosno evidenciju o predmetnom oružju u redovnom postupku vršili su jednom godišnje službenici policije u Danilovgradu, o čemu su sačinjavali službene bilješke. O navedenom postoji evidencija, a što ce svakako biti predmet provjere i vještacenja pred nadležnim tužilaštvom", navodi se u reagovanju, u kojem se ističe i da je Babić u poznim godinama, te da je za sve te godine bez mrlje u ličnom i poslovnom životu, ugledna ličnost, i prepoznat kao poslovni čovjek sa zavidnom reputacijom, koji uspješno, više decenija vodi uglednu kompaniju koja zadovoljava najviše standarde.

Bonus video: