Advokat: Dacić se targetira u javnosti

Sekulović je kazao da se potenciranjem slučaja iz 2000. godine, "kao i nepotpunim informisanjem", stvara u javnosti utisak da je njegova branjenica "monstruozna osoba"

6833 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Advokat Novica Sekulović, branilac Razije Dacić (43) iz Rožaja, koja je danas pred podgoričkim Višim sudom osuđena prvostepeno na 15 godina zatvora zbog ubistva Božidara Vujadinovića (18), reagovao je povodom izvještavanja u medijima o njegovoj branjenici.

"Kao advokat prvostepeno osuđene Dacić Razije, reagujem na izvještavanja javnih medija o osuđujućoj presudi, posebno kod činjenice da se u izvještajima o presudi potencira da je ona prije dvadeset godina osuđena '…na osam godina zatvora jer je izazvala požar u kom su stradale njena jednomjesečna ćerka E.D. i jednogodišnja ćerka njene prijateljice Dž.L.'.

Potenciranjem tog nesrećnog događaja, kao i nepotpunim informisanjem, stvara se u javnosti utisak da je moja branjenica monstruozna osoba, koja je svjesno ubila dvoje djece, a sada i nesrećnog mladića, čime se ona targetira u javnosti.

Nesrećna pogibija dvije bebe nije rezultat ubistva, koje je namjerno izvela moja branjenica i njena drugarica, već sticaj nesrećnih životnih okolnosti i nepromišljenog mladalačkog postupanja (neopreznog ostavljanja upaljene šterike), prilikom kojeg su: '…opasnom radnjom izazvale opasnost za život maloljetne djece…', 'čime su izvršile krivično djelo teško djelo protiv opšte sigurnosti iz čl.171.st.2. KZ RCG, u vezi sa krivičnim djelom izazivanje opšte opasnosti iz čl.164.st.1. Kz RCG.', zbog čega su osuđene na po 8 god. zatvora, koje su odležale", navodi se u reagovanju dostavljenom "Vijestima".

Povezani članci

04. Oktobar 2021.

Razija Dacić osuđena na 15 godina zatvora

Bonus video: