Terzić donio benzin, Danilović palio kuću

Šta piše u optužnom predlogu koji je protiv dvojice Pljevljaka podiglo Osnovno državno tužilaštvo u Bijelom Polju

15160 pregleda 2 komentar(a)
Sa ranijeg hapšenja Radulovića (arhiva), Foto: Luka Zeković
Sa ranijeg hapšenja Radulovića (arhiva), Foto: Luka Zeković

U podmetanju požara na kući Ranka Radulovića u Pljevljima 25. oktobra, Danku Daniloviću (37) iz te opštine pomogao je sugrađanin Igor Terzić (35), koji mu je noć ranije pripremio gumene rukavice i bidon benzina.

To piše u optužnom predlogu koji je protiv dvojice Pljevljaka podiglo Osnovno državno tužilaštvo u Bijelom Polju.

Zbog izazivanja opšte opasnosti i krivičnog djela učinjenog putem pomaganja - Daniloviću i Terziću, juče je trebalo da počne suđenje pred Osnovnim sudom u Bijelom Polju. Međutim, ročište je odloženo jer Terziću, kako je saopšteno, nije uručena optužnica.

Nikšićanin Radulović, prema saznanjima Vijesti, još 2002. godine izgradio taj objekat u Pljevljima, koji je služio kao lovački dom, a prema riječima mještana tih godina je često dolazio u Bukovicu.

U optužnom predlogu bjelopoljskog tužilaštva navodi se da je Terzić 25. oktobra, oko 19 časova na raskrsnici prema mjestu Rudnica, umišljajno pomogao okrivljenom Daniloviću da izazove požar na kući Radulovića u selu Srečenje, na način što mu je stavio na raspolaganje bidon od 10 litara benzina i gumene rukavice.

Dan kasnije, piše, Danilović tim benzinom izazvao opasnost na kući Radulovića, čija vrijednost prelazi 20.000 eura.

Objašnjava se da je Danilović vozilom “nisan X trail” iz Pljevalja došao do crkve u blizini kuće Radulovića, odakle se zaputio pješke... Sa sobom je ponio bidon sa benzinom, koji mu je prethodne noći na tom mjestu ostavio Terzić.

Danilović je, dodaje se u optužnom aktu, uz upotrebu fizičke sile pomoću šrafcigera otvorio prozor u prizemlju, prosuo 10 litara benzina, potom zapalio papir i kroz prozor ubacio u prostoriju u blizini ulaznih vrata, nakon čega je izbio požar.

”U vatri je izgorjelo potkrovlje 8 x 8 metara, krov i krovna konstrukcija, a šteta je procijenjena na 20.564,40 eura”, stoji u optužnom aktu.

Ročište je zakazano za 20. januar.

XX

Suđenje za planiranje ubistava

Radulović je u Istražnom zatvoru zbog sumnje da je sa Erogenom Brajovićem i Igorom Vukotićem formirao kriminalnu grupu koju je Specijalno državno tužilaštvo optužilo za pokušaj i planiranje više likvidacija.

Njima se u podgoričkom Višem sudu sudi iza zatvorenih vrata.

Tužilaštvo je u tom procesu obezbijedilo i zaštićenog svjedoka Jadranka Jonskog koji je ispričao kako su i zbog čega pripremane likvidacije u Crnoj Gori.

On je, između ostalog, kazao da su planirali ubistva specijalnog državnog tužioca Milivoja Katnića i njegovog sina, bivše tajne agente Duška Golubovića i Zorana Lazovića, policajca Duška Koprivice, kao i osobe iz kriminalnog miljea...

Radulović je, međutim, iznoseći odbranu, negirao krivicu i navode zaštićenog svjedoka nazvao izmišljotinama…

Raduloviću je u dva navrata gorjela vikendica na Žabljaku, a ispred njegove kuće u Nikšiću prošle godine je aktivirana eksplozivna naprava”...

Bonus video: