Lazić u sudnici 27. decembra

Sudija je objasnio da će do narednog ročišta rješenje o obustavi postupka zbog smrti Ćatovića postati pravosnažno, ali i da će biti odlučeno o statusu drugih stranaka u postupku

5141 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Jadranka Ćetković
Foto: Jadranka Ćetković

Za 27. decembar odgođeno je suđenje državljaninu Srbije Ljubomiru Laziću, optuženom za pokušaj ubistva Bjelopoljca Elvisa Ćatovića (36).

U bjelopoljskom Višem sudu, u istom predmetu, juče je obustavljen postupak protiv Ćatovića, koji je 27. novembra preminuo u tamošnjoj bolnici, od posljedica koronavirusa. Ćatović se nalazio se u Istražnom zatvoru, zbog otpužbi za ubistvo Željka Pavkova i pokušaj ubistva Lazića.

Sudija Dragan Mrdak prihvatio je, nakon vijećanja, predlog odbrane Lazića - da razdvoji postupak i tom optuženom posebno sudi. Međutim, ubrzo je poništio rješenje i to nakon što su odbrana Lazića, otac pokojnog Elvisa, Refik Ćatović i advokat Drago Konatar tražili odlaganje. Konataru je juče istekao status advokata po službenoj dužnosti.

Sudija je objasnio da će do narednog ročišta rješenje o obustavi postupka zbog smrti Ćatovića postati pravosnažno, ali i da će biti odlučeno o statusu drugih stranaka u postupku.

Tužilac Vladan Đalović u sudnici je rekao da se rješenjem o obustavi postupka ne može promijeniti status okrivljenog, koji je imao Ćatović. Obrazložio je i da otac pokojnog Ćatovića ne može imati svojstvo oštećenog, koje mu je sud juče dodijelio.

Okrivljeni Lazić je, nakon bjekstva, prije više mjeseci izručen crnogorskim pravosudnim organima, kako bi pred Višim sudom u Bijelom Polju odgovarao za pokušaj ubistva Ćatovića i nedozvoljeno držanje oružja.

Prema navodima optužnice, Ćatović je Pavkova ubio 13. avgusta 2018. godine, oko 23.30 sati, u neposrednoj blizini svoje kuće u mjestu Potkrajci. Istovremeno, pokušao je da ubije i Lazića.

Lazić se tereti da je istog dana, na istom mjestu, s umišljajem pokušao da ubije Ćatovića.

J. Ć.

Bonus video: