Da li je droga ispala iz Kneževićevog vozila?

Advokat optuženog Miloš Šestović kazao je da optužnica nije dokazana nijednim dokazom, čak ni na nivou sumnje, a da nije jasno da li Kneževića optužnica tereti da je prodavao ili prenosio drogu ili oboje, i ako jeste od koje do koje tačke je prenosio drogu, kao i da nedostaje dokaz DNK vještačenja"

6023 pregleda 3 komentar(a)
Miro Knežević izlazi iz suda (arhiva), Foto: Jadranka Ćetković
Miro Knežević izlazi iz suda (arhiva), Foto: Jadranka Ćetković

Presuda Bjelopoljcu Miru Kneževiću (40) zbog droge koja je pronađena na trotoaru u mjestu Sutivan, pored magistralno puta Bijelo Polje - Dobrakovo, u bjelopoljskom Višem sudu, će biti izrečena 18. marta.

U završnim riječima državna tužiteljka Ljubinka Madžgalj rekla je da ostaje pri navodima optužnice i istakla da je svim izvedenim dokazima utvrđeno da je 27. septembra prošle godine, vozilom marke “pasat”, koje je pozajmio od sugrađanina Metodija Bradića, Knežević prenosio drogu, koja je tom prilikom ispala iz vozila.

”Optuženi je priznao da je između 19 i 20 časova tog dana vozilom Bradića iz kafane u Loznoj luci pošao do kuće u Sutivanu da navodno donese rakiju, pivo i cigarete, te da se vratio za 15-20 minuta. Branio se da nema veze sa drogom već da je otišao po piće, jer je u kafani ostavio Metodija i Miloša Bradića, Davota Tvrdišića, Darka Merdovića, koji su pili”, kazala je tužiteljka.

Istakla je da je takva odbrana neosnovana, što proizilazi iz iskaza svjedoka Milice Veličković i Anđele Karadžić, te Almira Martinovića i Ensada Omerovića, koji su tog dana šetali, kao i video nadzora sa kamera firme “Selektor”.

”Veličković i Karadžić su ispričale da su šetajući ‘čule kada je nešto puklo i vidjele paket koji se otkotrljao sa puta na trotoar, a da je u tom trenutku prošlo vozilo svijetle boje, a učinilo im se da je bilo sa otvorenim gepekom’.

”Njihov iskaz da “im se učinilo”, sračunat je na pomaganje optuženom, jer iz iskaza šetača Almira Martinovića i Ensada proističe da su im kazale da je iz vozila sive ili bijele boje je ispao paket, sa otvorenim gepekom, i da je isto išlo iz pravca Bijelog Polja prema Dobrakovu”, kazala je tužiteljka.

Dodala je da se i na prezentovanim video snimcima vidi kako prolazi vozilo sive boje, sa otvorenim vratima prtljažnika, sa kofertregerima, da na točku fali ratkapna, što je potvrdio i vlasnik vozila Metodije Bradić, dok optuženi nije negirao da je na vozilu bio otvoren gepek.

Advokat optuženog Miloš Šestović, kazao je da optužnica nije dokazana nijednim dokazom, čak ni na nivou sumnje, a da nije jasno da li Kneževića optužnica tereti da je prodavao ili prenosio drogu ili oboje, i ako jeste od koje do koje tačke je prenosio drogu, kao i da nedostaje dokaz DNK vještačenja.

“Iskaz optuženog nijednim dokazom nije opovrgnut. Tvrdio je da se tog dana pilo u kafani koju drži i da je pošao do kuće da uzme piće. Pri tom je pozajmio vozilo Bradića, jer je njegovo bilo prepriječeno drugim parkiranim vozilima i nije bilo nikakvog prenosa droge”, kazao je advokat.

Iz iskaza Karadžić i Velićković, dodao je on, iako to bi to trebalo da su krunski svjedoci, ne može se ništa sa sigurnošći zaključiti.

”Jer su one kazale da je u trenutku kada se do njih dokotrljao paket “tuda prošlo vozilo sive ili neke druge svijetle boje, i da je gepek bio malo otvoren, ili možda nije bio otvoren, a da je tuda prolazilo još vozila”, kazao je Šestović, dodajući da je svako drugo vozilo neke svijetle boje i da se iz njihovih iskaza ne može ništa zaključiti.

Zbog svega toga jedina razumna odluka suda, zaključio je branilac, jeste oslobađajuća presuda.

Knežević je ponovio da mu nije jasno zbog čega je povezan sa ovim slučajem, i da nije imao nikakve veze da predmetnom drogom.

Za drogu je najprije bio osumnjičen Metodije Bradić - vlasnik automobila, ali se kasnije ispostavilo da je vozilom tog dana upravljao Knežević.

Knežević je ranije osuđivan za drugo djelo na kaznu zatvora od 19 mjeseci.

Prema optužnici, Knežević je 27. septembra, u prtljažniku vozila prenosio 943,30 grama marihuane.

Bonus video: