Martinović pita Adžića da li je Uprava policije provjerila imovinu Milovića i da li se on nalazi u Crnoj Gori

"Da li ste upoznati da je u transkriptima razgovora preko Skaj aplikacije, 30. novembra 2020. Ljubo Milović pitao Petra Lazovića da li ima nekog ko ima pristup luci, jer može da pošalje pošiljku iz Ekvadora u bilo koju luku"

17177 pregleda 6 komentar(a)
Martinović, Foto: Boris Pejović
Martinović, Foto: Boris Pejović

Poslanik kluba Mir je naša nacija Vladimir Martinović pitao je ministra unutrašnjih poslova Filipa Adžića da li je Uprava policije vršila provjeru imovnog stanja Ljuba Milovića i da li se on nalazi na teritoriji Crne Gore?

"Da li ste upoznati sa sadržajem razgovora na Skaj aplikaciji koje je dostavio Europol? Da li ste upoznati da je u transkriptima razgovora preko Skaj aplikacije, 30. novembra 2020. Ljubo Milović pitao Petra Lazovića da li ima nekog ko ima pristup luci, jer može da pošalje pošiljku iz Ekvadora u bilo koju luku? Da li ste upoznati sa imovnim stanjem ovog lica od više miliona eura i vršili provjeru istog? Da li ste vršili provjeru i da li je ovo lice i dalje na teritoriji Crne Gore? Koje mjere ste i kada preduzeli protiv ovog lica?", pitao je Martinović.

Obrazložio je da su ta pitanja od velike važnosti za crnogorsku javnost.

"S obzirom na to da je ona imala priliku da svjedoči kako je policijski službenik imao više desetina miliona na računa, a javnost ima pravo da zna da li se zakon u potpunosti primjenjuje, kao i da li se primjenjuje neselektivan pristup u radu sektora bezbjednosti, nezavisno od toga na koga treba da se odnosi. Konačno, da li i optimistične i euforične najave da, kada je bezbjednost u pitanju, neće biti zaštićenih, imaju određeno uporište i u samoj praksi borbe protiv kriminala od strane nadležnih organa". naveo je Martinović.

Bonus video: