UP: U Kotoru rasvijetljeno sedam krađa, krivične prijave protiv šestoro osumnjičenih

D.M. (40) je, kako navode, opljačkao dva strana državljana u apartmanima u Risnu, gdje je ukrao novac, mobilne telefone i nakit, a treće krivično djelo izvršio je na štetu plantaža mušlji, odakle je ukrao sigurnosne kamere

6325 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Službenici kotorske policije rasvijetlili su sedam slučajeva krađa zbog kojih će, kako je saopšteno iz Uprave policije (UP), odgovarati šest osoba.

Kako navode, pomenuta krivična djela izvršena su u periodu od 12. jula do 5. avgusta, a zbog sumnje da je izvršio tri krađe uhapšen je četrdesetogodišnji D.M. iz Kotora.

D.M. je, kako navode, opljačkao dva strana državljana u apartmanima u Risnu, gdje je ukrao novac, mobilne telefone i nakit, a treće krivično djelo izvršio je na štetu plantaža mušlji, odakle je ukrao sigurnosne kamere.

Svi predmeti su pronađeni i vraćeni vlasnicima, osim kamera koje su, kako je saopšteno, uništene, a osumnjičenom Kotoranu je određen pritvor do 30 dana i on je sproveden u UIKS.

Krivična prijava podnijeta je i protiv M.P. (65) iz Nikšića i S.S. (42) iz Nikšića zbog sumnje da su izvršili krivično djelo "teška krađa na štetu stranog državljanina."

Oni su, kako se sumnja, ukrali kombi, a nakon pronalaska vozila ono je i vraćeno vlasniku u Nikšiću.

"D.T. (26) iz Nikšića se sumnjiči da je izvršio krivično djelo teška krađa. Sumnja se da je on iz jedne hotelske sobe, iz zaključanog sefa, otuđio novac u iznosu od 900 eura. Novac je pronađen i vraćen vlasniku. Krivična prijava je podnijeta protiv L.J. zbog sumnje da je izvršio krivčno djelo teška krađa, koje je izvršio na način što je iz stana u mjestu Dobrota otuđio novac u iznosu od 480 eura. Novac je pronađen i vraćen vlasnici", piše u saopštenju UP.

Kotorska policija je, kako dodaju, podnijela krivičnu prijavu i protiv E.T. zbog sumnje da je izvšio krađu automobila, koje je nakon pronalaska vraćeno vlasniku.

Bonus video: