Potvrđena optužnica protiv Janjića: Osumnjičen da je učestvovao u planiranju ubistva Radulovića

Janjić se tereti da je tokom prve polovine 2020. godine postao pripadnik kriminalne organizacije koju su 2017. godine formirali Radovan Mujović i Vasilije Rafailović radi izvršenja više teških krivičnih djela

10328 pregleda 1 komentar(a)
Hapšenje Janjića, Foto: Screenshot
Hapšenje Janjića, Foto: Screenshot

Vanraspravno vijeće Višeg suda u Podgorici potvrdilo je optužnicu protiv Nikšićanina Darka Janjića, optuženog da je kao pripadnik 23-člane kriminalne organizacije okrivljenih Radovana Mujovića i Vasilija Rafailovića učestvovao u planiranju likvidacije Željka Radulovića, sina Ranka Radulovića, kazala je “Vijestima” Marija Raković, samostalna savjetnica za odnose sa javnošću.

Janjić se tereti da je tokom prve polovine 2020. godine postao pripadnik kriminalne organizacije koju su 2017. godine formirali Mujović i Rafailović radi izvršenja više teških krivičnih djela.

Zadatak Janjića je bio da prati Željka Radulovića i druge, za sada neidentifikovane, članove suprotstavljene kriminalne grupe, radi prikupljanja saznanja o njihovim kretanjima i životnim navikama u cilju stvaranja pogodnih prilika za njihovu likvidaciju. Janjić se tereti i da se za potrebe organizatora ove kriminalne grupe bavio i švercom marihuane, kokaina i heroina u Crnoj Gori, Hrvatskoj, Srbiji, državama Zapadne Evrope i Skandinavije.

Iz transkripata razgovora, koje je Janjić ostvarivao sa Mujovićem, preko "Skaj" aplikacije u periodu od početka marta do početka oktobra 2020. godine zaključuje se da je intenzivno pratio kretanje mlađeg Radulovića, dogovarao krijumčarenje narkotika u Evropu, ali i Mujoviću nudio učešće u većim poslovima šverca droge iz Južne Amerike.

"Ragin sin i drugovi dolaze u gradsku, Mijov mali, mali Pirga i ekipa nalete - obavještava Janjić Mujovića dodajući da Željko Radulović "ide non-stop na relaciji Cetinje – Kotor, jednom nedjeljno u Siti kvart i Deltu".

U jednoj od poruka, Janjić navodi da "radim sad jednoga da baci bombu" i predočava plan prema kojem treba iskoristiti priliku kada Željko Radulović ide na suđenje u podgorički Viši sud.

"Imam plan. 29. marta nam suđenje u Pg. Eto mora i iz kuće i kući iz suda. Luks taksi ga vozi", navodi Janjić u poruci pojašnjavajući da vozač pošto doveze mlađeg Radulovića ide na kafu i čeka ga.

"Brat, samo nam dva tipa trebaju. Jedan na vespu neku da čeka ispred suda, a drugi u lokal da javi kad dođe", navodi se u jednoj od poruka sa "Skaj" aplikacije.

Bonus video: