"Narod pobjeđuje": Policija i tužilaštvo da hitno rasvijetle nasrtaje na porodicu Luković i Petkovića

Dodali su da se po društvenim mrežama danima vodi orkestrirana kampanja protiv novinara "Vijesti" i predsjednika Bokeškog foruma koje nazivaju redovno pogrdnim imenima, upućuju im prijetnje, prave fotomontaže i "svakodnevno truju mreže najprizemnijim izlivima govora mržnje i ksenofobije"

8216 pregleda 2 komentar(a)
Tivat (Ilustracija), Foto: Shutterstock
Tivat (Ilustracija), Foto: Shutterstock

Građanska lista "Narod pobjeđuje" pozvala je policiju i nadležno tužilaštvo da hitno rasvijetle "šovinističke ispade" i nasrtaje na porodicu novinara "Vijesti" Siniše Lukovića i predsjednika Bokeškog foruma Andriju Petkovića i kazne počinioce.

"Sljedbenici palog DPS režima i ideološki zaslijepljeni pojedinci ne biraju riječi i sredstva da se obračunaju sa svima onima koji se ne uklapaju u njihove izopačene svjetonazore, posebno nakon zadnjeg izbornog poraza u Tivtu", saopštili su oni.

Dodali su da se po društvenim mrežama danima vodi orkestrirana kampanja protiv novinara "Vijesti" i predsjednika Bokeškog foruma koje nazivaju redovno pogrdnim imenima, upućuju im prijetnje, prave fotomontaže i "svakodnevno truju mreže naprizemnijim izlivima govora mržnje i ksenofobije".

"I sve to dolazi iz onih političkih centara koji se žale na nekakvu ugroženost iz koje crpe materijalnu podršku drugih država i koji se tobože bore protiv nasljeđa devedesetih ne prezajući da brutalnim montažama i izmišljotinama podmeću nosiocima aktuelne vlasti u Tivtu i čak lažno prijavljuju tivatsku omladinu", piše u saopštenju.

Smatraju i da je posljednji izliv govora mržnje prema kćerki Lukovića koji, kako su kazali, nažalost dolazi od njenog školskog druga iz Tivta, za svaku osudu i žaljenje.

"Prijeteće poruke sa fašističkom obojenošću koje je poslao ovoj djevojci shvatamo kao direktne prijetnje svima nama koji Tivat doživljavamo kao grad svih njegovih građana, mjesto otvorenog srca za sve njegove ljude bez obzira na njihovu nacionalnu i vjersku pripadnost. Krajnje je vrijeme da se izborimo sa ovakvim primitivizmom i pećinskim šovinizmom koji ne priliči tivatskoj sredini", saopštili su iz te partije.

Naglasili su da očekuju od tivatske javnosti da složno osudi "ovaj bezumni čin", a od pravosudnih organa da najoštrije sankcionišu djelo koje unosi nemir među građane Tivta.

"Izražavamo podršku porodici Siniše Lukovića uz koju je vjerujemo čitav časni Tivat i ohrabrujemo ga da istraje na svom putu razotrikivanja izopačenosti i korupcionaških afera DPS i njegovh satelita", navode oni.

Bonus video: