U Podgorici rasvijetljen napad na ugostiteljski objekat, oduzeta droga, spriječena eksploatacija šljunka iz Morače...

"Identifikovana je osoba koja je upotrebom kamenice razbila staklo na prostorijama jedne političke partije, a riječ je o maloljetnoj osobi straroj 15 godina. Državni tužilac se izjasnio da se radi o krivičnom djelu uništenje i oštećenje tuđe stvari za koje se gonjenje preduzima po privatnoj tužbi"

16187 pregleda 5 komentar(a)
Foto: Uprava policije
Foto: Uprava policije

Uprava policije saopštila je da su tokom prethodne dvije nedjelje policajci Odjeljenja bezbjednosti Podgorica na području Glavnog grada sproveli niz aktivnosti na suzbijanju i otkrivanju krivičnih djela i prekršaja, koje su rezultirale, kako navode, podnošenjem 45 krivičnih i 12 prekršajnih prijava.

Navode da je istražnim aktivnostima preduzetim na rasvjetljavanju djela iz oblasti požara i eksplozija rasvijetljeno aktiviranje eksplozivne naprave na ugostiteljski objekat "Salvador", kao i podmetanje požara na jednom vozilu.

"U odnosu na ovaj događaj jedna osumnjičena osoba je lišena slobode zbog dva krivična djela, dok se druga potražuje", kažu iz UP.

Dodaju da je zbog krivičnog djela nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija uhapšena jedna osoba.

"Osumnjičeni je djelo izvršio 2016. godine na način što je u dvorište oštećenog bacio improvizovanu eksplozivnu napravu, koje se nije aktivirala", navode.

Kako kažu radnjama na rasvjetljavanju krivičnih djela iz oblasti imovinskog kriminaliteta na području Podgorice rasvijetljena su ukupno 33 krivična djela, od kojih 31 teška krađa i dva krivična djela oduzimanje vozila.

"Zbog ovih krivičnih djela lišeno je slobode ukupno šest osoba, dok su protiv dvije podnijete krivične prijave u redovnom postupku", piše u saopštenju.

Podgorička policija, kako se navodi u saopštenju, preduzela je niz radnji na sprečavanju zloupotrebe narkotika.

"Pa je u 12 zaplijena oduzeta marihuana i kokain. Zbog dva krivična djela neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga lišene su slobode dvije osobe, dok je za dvije osobe predmet upućen tužiocu na ocjenu i mišljenje. Devet lica će odgovarati prekršajno zbog osam prekršaja iz Zakona o sprečavanju zloupotrebe droga", poručili su iz UP.

Dalje se navodi da je identifikovana osoba koja je upotrebom kamenice razbila staklo na prostorijama jedne političke partije, a riječ je o maloljetnoj osobi straroj 15 godina. Državni tužilac se izjasnio da se radi o krivičnom djelu uništenje i oštećenje tuđe stvari za koje se gonjenje preduzima po privatnoj tužbi.

Kažu i da je koordinisanim aktivnostima sa nadležnim inspekcijama spriječena eksploatacija šljunka iz korita rijeke Morače u mjestu Smokovac i zbog krivičnog djela krađa zaštićenog prirodnog dobra podnijeta je krivična prijava protiv jedne osobe.

"Pripadnici Odjeljenja bezbjednosti Podgorica u saradnji sa graničnom policijom zaplijenili su preko 300 kilograma duvana, tržišne vrijednosti oko 30.000 eura. Zbog sumnje da su izvršile krivično djelo nedozvoljena trgovina lišene su slobode dvije osobe", saopštila je UP.

Navode da su službenici Stanice za javni red i mir za vrijeme praznika sproveli niz aktivnosti koje su rezultirale oduzimanjem više komada oružja i skoro 20.000 pirotehničkih sredstava.

"Oduzet je karabin marke Zastava M48 kalibra 7.9 mm i četiri komada municije, pištolj marke Zastava 357 Magnum, kao i četiri startna pištolja. Zbog šenlučenja tri osobe će odgovarati prekršajno zbog prekršaja iz Zakona o javnom redu i miru, dok je zbog posjedovanja oružja u ilegalnom posjedu jedna osoba lišena slobode, a osumnjičenom se na teret stavlja krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija", kažu iz UP.

Zaključuju i da je uniformisana policija uhapsila dvije osobe zbog sumnje da su izvršile krivično djelo nasilničko ponašanje na štetu doktora zaposlenog u Hitnoj medicinskoj pomoći u Podgorici.

Bonus video: