Abazović: Katniću najveća greška što me nije uhapsio, a mafiji što me nisu ubili

"I za Katnića i za njegovog kuma Zorana Lazovića, i za Radoja Zvicera, ja sam ovdje. I kad budem u opoziciji i kad ne budem u politici - ja ih čekam", poručio je predsjednik Vlade

69101 pregleda 1351 reakcija 166 komentar(a)
Abazović, Foto: Luka Zeković
Abazović, Foto: Luka Zeković

Predsjednik Vlade Dritan Abazović osvrnuo se na optužbe bivšeg glavnog specijalnog tužioca Milivoja Katnića za veze sa škaljarskim kriminalnim klanom, nakon što je Katnić kazao da je želio da ga uhapsi, ali da to nije mogao zbog navodnih opstrukcija u Ministarstvu unutrašnjih poslova.

Abazović je rekao da je Katniću najveća greška što ga nije uhapsio, a "najveća greška mafije što me nije ubila".

"Režim koji je podržavao Katnića i činjenica da je dugo mogao da bude GST mu je omogućavala svakoga da uhapsi, a ovima kavčanima i škaljarcima svakoga da ubiju. Tvrdim da su im to bile namjere. Ne plašim se ničega i svjestan sam odgovornosti kad nešto izjavim javno... Rekao sam im na sjednici Vlade - ako ne stignete do mene prije, žao mi je. Kako je radio Katnić, najbolje svjedoči da mu je desna ruka Saša Čađenović u zatvoru. Po mom političkom stavu, on je njega gurnuo da potpisuje stvari u njegovo ime", rekao je Abazović novinarima u vili "Gorica".

"I za Katnića i za njegovog kuma Zorana Lazovića, i za Radoja Zvicera, ja sam ovdje. I kad budem u opoziciji i kad ne budem u politici, ja ih čekam", poručio je predsjednik Vlade.

Bonus video: