Radonjić: Nema političkog pritiska, saslušanja zakazana 19. maja

Bošković je rekao da je premijer Dritan Abazović iz "naftalina izvadio slučaj" i da je riječ o političkom pritisku

20644 pregleda 18 komentar(a)
Radonjić, Foto: Boris Pejović
Radonjić, Foto: Boris Pejović

Specijalni tužilac Vukas Radonjić kazao je za "Vijesti" da je još 19. maja pozvao na saslušanje osumnjičene funkcionere Demokratske partije socijalista (DPS) , i da su svi prihvatili da se odazovu.

To je kazao odgovarajući na pitanja "Vijesti" - da li su saslušanja u predmetu "Stanovi" namjerno zakazana nekoliko dana prije parlamentarnih izbora.

"Isklljučivi razlog za pokretanje izviđaja protiv osumnjičenih je jer je Specijalno državno tužilaštvo, razmatranjem odgovarajuće dokumentacije, ocijenilo da postoje osnovi sumnje da su učinili produženo krivično djelo zloupotreba službenog položaja. Pozivanje osumnjičenih za današnja saslušanja je, u skladu sa zakonom, izvršeno telefonom još 19. maja, a svako od njih je prihvatio da se na takav poziv odazove i niko nije tražio odlaganje", rekao je on.

Radonjić je pojasnio i da su danas saslušani osumnjičeni - Predrag Bošković, Suad Numanović i Dragica Sekulić, u prisustvu izabranih branilaca iznijeli odbranu:

"Nijesu priznali izvršenje krivičnih djela, ali ni odgovarali na pitanja državnog tužioca", kazao je on.

Bošković je rekao da je premijer Dritan Abazović iz "naftalina izvadio slučaj" i da je riječ o političkom pritisku.

Abazović je, komentarišući tu izjavu, kazao da ne zna što je SDT čekalo do sada: "Mislim da je tu država višemilionski oštećena. Mislim da bi svako dijete u osnovnoj školi to moglo da dokaže", kazao je on, dodajući da je Bošković na saslušanje došao sa advokatom koji je dobio stan po povlašćenim uslovima.

Bonus video: