Dvije osobe u Pljevljima osumnjičene za gradnju objekta bez prijave i dokumentacije

Protiv D.J. i P.D. su podnijete dvije krivične prijave

3107 pregleda 1 komentar(a)
Pljevlja, Foto: Goran Malidžan
Pljevlja, Foto: Goran Malidžan

Pljevaljska policija je Osnovnom državnom tužilaštvu u Pljevljima podnijela krivične prijave protiv dva odgovorna lica u preduzećima zbog sumnje da su izvršila krivično djelo građenje objekta bez prijave i dokumentacije za građenje.

Iz Uprave policije je saopšteno da je pljevaljska policija u sardnji sa urbanističko – građevinskom inspekcijom, preduzimajući aktivnosti na kontroli izgrađenih poslovnih objekata na teritoriji Pljevalja, utvrdila da je D.J. (42) u svojstvu odgovornog lica, a za potrebe preduzeća "DSM Komerc" d.o.o Pljevlja, suprotno propisima o planiranju prostora i izgradnji objekata i bez prethodno podnijete prijave i dokumentacije za građenje, izgradio objekat dimenzija 22x10 m, a koji je stavljen u funkciju prerade drveta.

"Takođe, u sklopu sprovedenih aktivnosti utvrđeno je da je P.D. (38) u svojstvu osnivača, a za potrebe pravnog lica "Forest Plus" d.o.o Pljevlja, suprotno propisima o planiranju prostora i izgradnji objekata, a bez prethodno podnijete prijave i dokumentacije za građenje, izgradio četiri objekta ukupne površine 545 m2, a koji su stavljeni u funkciju prerade drveta. Protiv D.J. i P.D. su podnijete dvije krivične prijave zbog sumnje da su izvršili dva krivična djela građenje objekta bez prijave i dokumentacije za građenje", navodi se u saopštenju Uprave policije.

Bonus video: