Uprava policije: U julu na teritoriji RCB "Jug", 1.102 kontrole bezbjednosno interesantnih osoba

"Izvršene su 43 kontrole ugostiteljskih objekata koja drže ili su česti gosti lica interesantna sa bezbjednosnog aspekta, što je apsolutno uvećanje u odnosu na jul 2022. godine kada nije bilo registrovanih kontrola"

3641 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Uprava policije
Foto: Uprava policije

Na teritoriji koja je u nadležnosti Regionalnog centra bezbjednosti (RCB) "Jug" u julu je izvršeno 1.012 kontrola osoba koja su interesantna sa bezbjednsonog aspekta, što je 51,04 odsto više u odnosu na jul 2022. godine

Iz Uprave policije je saopšteno da su službenici Regionalnog centra bezbjednosti "Jug" tokom ljetnje turističke sezone, preduzimali niz aktivnosti na obezbjeđenju povoljnog stanja bezbjednosti, sa akcentom na proaktivno djelovanje prema licima interesantnim s bezbjednosnog aspekta.

"Tokom tekućeg mjeseca značajno se pojačao preventivni i represivni rad u odnosu na te kategorije lica, u odnosu na prethodnu godinu, tako da je u julu na teritoriji nadležnosti Regionalnog centra bezbjednosti "Jug" 1.012 puta izvršena kontrola ovih lica, što je uvećanje od 51,04% u odnosu na jul 2022. godine Izvršene su 43 kontrole ugostiteljskih objekata koja drže ili su česti gosti lica interesantna sa bezbjednosnog aspekta, što je apsolutno uvećanje u odnosu na jul 2022. godine kada nije bilo registrovanih kontrola", ističe se u saopštenju.

Iz Uprave policije su dodali da je izvršeno 11 pretresa objekata čiji su vlasnici ili tu žive pomenute osobe, te je podnijeto 14 krivičnih i 36 prekršajnih prijava.

"U odnosu na jul 2022. godine broj prekršajnih prijava je uvećan za 157,14%", piše u saopštenju.

Uhapšena je 21 osoba koja je interesantna za službu, te je oduzet i jedan komad oružja.

"Kada je riječ o saobraćajnim prekršajima za ova lica, sankcionisano je njih 131, što je 151,92% više nego u julu 2022. godine. Prioritet policijskih službenika Regionalnog centra bezbjednosti "Jug" će i u narednom periodu biti proaktivno preventivno i represivno djelovanje prema ovoj kategoriji lica kako iz zemlje tako i inostranstva, u cilju održavanja povoljne bezbjednosne situacije tokom ljetnje turističke sezone, i prevencije izvršenja najtežih krivičnih djela", piše u saopštenju Uprave policije.

Bonus video: