Strugaru dva mjeseca kućnog pritvora: Prijetio njemačkom državljaninu i metalnom šipkom mu demolirao auto

"Navedena mjera je trajanja od 60 dana kada se po službenoj dužnosti provjerava da li i dalje postoje razlozi za produženje iste", naveo je portparol Osnovnog suda u Kotoru, sudija Veljko Bulatović

74248 pregleda 99 reakcija 89 komentar(a)
Mercedes koji je navodno demolirao Strugar, Foto: Privatna arhiva
Mercedes koji je navodno demolirao Strugar, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 09.08.2023. 14:38h

Budvaninu Nikoli Strugaru (40) određena je mjera - dva mjeseca kućnog pritvora, jer je prijetio njemačkom državljaninu, a potom mu metalnom šipkom demolirao automobil.

Njemu je tu mjeru na predlog Osnovnog državnog tužilaštva (ODT u Kotoru odredio sudija za istragu Osnovnog suda u Kotoru Špiro Pavićević, rekao je "Vijestima", portparol tog suda, sudija Veljko Bulatović.

"Navedena mjera je trajanja od 60 dana kada se po službenoj dužnosti provjerava da li i dalje postoje razlozi za produženje iste", naveo je Bulatović.

Budvanska policija uhapsila je ranije Strugara koji se sumnjičio da je prije dva dana na Crvenoj glavici kod Svetog Stefana prijetio njemačkom državljaninu, da bi mu potom metalnom šipkom demolirao automobil.

To je "Vijestima" potvrđeno u policiji.

Kako je rečeno dežurnoj službi u policijskoj stanici oko 15 časova ženska osoba prijavila je da njenom momku Z.A. iz Njemačke muškarac upućuje prijeteće riječi i sa metalnom šipkom lomi njegovo vozilo u naselju Crvena glavica.

"Postupajući po prijavi policijski službenici OB Budva su izašli na lice mjesta gdje su zatekli djevojku i njenog momka, sa kojima je obavljen razgovor, te konstatovana oštećenja na putničkom motornom vozilu marke Mercedes. Na licu mjesta nije zatečen N.S. koji je prijetio njemačkom državljaninu", rečeno je "Vijestima".

Nakon prikupljenih obavještenja upoznat je osnovni državni tužilac se izjasnio da se u radnjama prijavljenog N.S. stiču elementi bića krivičnog djela "Ugrožavanje sigurnosti" iz člana 168 stav 2 KZCG i krivičnog djela "Uništenje i oštećenje tuđe stvari" iz člana 253 stav 2 KZCG.

Budvanski policajci su prekjuče oko 20 časova u Budvi pronašli Strugara i priveli ga u prostorije Odjeljenja bezbjednosti (OB) Budva.

On je po nalogu kotorskog tužioca uhapšen, te mu ranije bilo određeno zadržavanje do 72 časa.

Iz Uprave policije je zvanično saopšteno da je uhapšena osoba koja je upotrebom metalne šipke lomila vozilo na jednom parking prostoru i upućivala prijetnje vlasniku i jednoj ženskoj osobi.

"Budvanskoj policiji je 6. avgusta oko 15,20 časova prijavljeno da u naselju Crvena Glavica jedno lice upućuje prijetnje jednoj ženskoj osobi i njenom emotivnom partneru, te da upotrebom metalne šipke uništava vozilo marke "Mercedes", a da se nakon toga udaljilo u nepoznatom pravu", ističe se u saopštenju.

Iz Uprave policije su dodali da su pripadnici policije izašli na lice mjesta, prikupili obavještenja i sa svim detaljima upoznali državnog tužioca u Osnovnom državnom tužilaštvu u Kotoru.

"Policija je 7. avgusta oko 20.00 časova locirala i lišila slobode S.N. na Jadranskom putu u Budvi. S.N. je lišen slobode po nalogu postupajućeg tužioca zbog sumnje da je izvršio krivično djelo ugrožavanje sigurnosti i krivično djelo uništenje i oštećenje tuđe stvari", zaključuje se u saopštenju Uprave policije.

Bonus video: