Milosavić Aleksić: Neće me spriječiti, objaviću priču

Tužilac Šabotić podnio optužni predlog protiv Radonjića zbog ugrožavanja sigurnosti Milosavića Aleksića

24304 pregleda 22 reakcija 22 komentar(a)
Poručio da ne odustaje od istraživanja: Milosavić Aleksić, Foto: Boris Pejović
Poručio da ne odustaje od istraživanja: Milosavić Aleksić, Foto: Boris Pejović

Uprkos strahu zbog prijetnje kidanjem glave, Vuksan Radonjić me neće uplašiti, nastaviću sa istraživanjem i objaviti ga, poručio je juče novinar Televizije Vijesti Nikola Milosavić Aleksić.

Njemu je prije tri noći brutalno prijetio vlasnik firme Trudbenik Vuksan Radonjić, protiv kog je juče osnovni državni tužilac Haris Šabotić podnio optužni predlog zbog ugrožavanja sigurnosti Milosavića Aleksića.

Prema saznanjima Vijesti, tužilac je uz optužni predlog podnio i zahtjev da se Radonjiću odredi pritvor do 30 dana.

Radonjić je tokom razgovora novinaru TV Vijesti poručio da će mu “otkinuti glavu” i da mu ne padne na pamet da objavljuje bilo šta u vezi sa njim i njegovim ugostiteljskim objektom.

Radonjiću određeno zadržavanje do 72 sata
Radonjiću određeno zadržavanje do 72 satafoto: Boris Pejović

Nakon što je Milosavić Aleksić podgoričkoj policiji prijavio prijetnje, pozvao ga je Radonja Radonjić, pokušavajući da izvrši pritisak na njega da povuče prijavu.

Taj novinar je za “Vijesti” ispričao da mu je Radonić u prvom telefonskom razgovoru, nakon što mu je rekao zbog čega ga zove, uz uvrede zaprijetio kidanjem glave.

“Nakon toga je uslijedila druga prijetnja - da mi slučajno ne padne na pamet da bilo što objavim o njemu ili njegovom restoranu, ili ću vidjeti šta će biti. Bio sam u strahu, ali kulminaciju straha doživio sam posle podnošenja prijave, kada me, nakon što sam izašao iz policije pozvao Radonja Radonjić. Tajming je bio čudan, a i to što mi sugeriše da povučem prijavu. Imao sam osjećaj da će me sačekati, prebiti, ubiti”, kazao je on.

Ističući da smatra da svoj posao radi vrlo objektivno i nepristrasno, poručio je da će u istraživanju koje je započeo, integralno objaviti prijetnje koje je doživio.

Milosavić Aleksić kazao je i da je, dok je davao izvjavu tužiocu, Radonjićev branilac pokušao da relativizuje prijetnje.

“Prvo me pitao zašto sam Vuksana Radonjića uopšte zvao u 19 časova, zbog čega nisam otišao kod njega kući, što je meni nelogično. Zvao sam ga da zakažemo razgovor, ali nisam imao priliku da dođem do toga, jer je u prvih par riječi psovao, vrijeđao, prijetio. Zatim je tvrdio da Radonjić nije znao da stvarno razgovara sa novinarom, nego da je mislio da ga lično on zove jer umije dobro da imitira, što je netačno, jer mi je on u drugom razgovoru zaprijetio da slučajno ništa ne objavim”, kazao je Milosavić Aleksić.

Dodao je da se branilac Radonjića pred tužiocem pozivao i na to da je okrivljeni “dobar čovjek, hrišćanin, humanitarac”.

“Rekao je da Radonjić nikom ne bi naudio, da je nadaleko i naširoko poznat po svojim dobročinstvima, da on kao vjernik nikada nikom ne bi naudio i da nije prijetio, nego da je mislio da se obraća svom advokatu, odnosno njemu, jer je mislio da ga zeza imitiranjem glasa novinara”, ispričao je Milosavić Aleksić.

Bonus video: