Krivična prijava protiv pritvorenika UIKS-a zbog neovlašćene proizvodnje, držanja i stavljanja u promet droga

Policija sumnja da je pronađena droga bila namjenjena daljoj prodaji unutar Istražnog zatvora

7507 pregleda 1 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Danilovgradska policija podnijela je krivičnu prijavu protiv pritvorenika Istražnog zatvora (UIKS) P.M. (23) zbog sumnje da je neovlašćeno proizvodio, držao i stavljao u promet droge, saopšteno je iz Uprave policije (UP).

Kako se navodi, 3. jula tekuće godine od strane službenika UIKS-a, u zajedničkom kupatilu, u bojleru, pronađena su tri pvc pakovanja sa sadržajem bijele praškaste materije, biljne materije zelene boje i tableta roze boje.

Forenzički centar u Danilovgradu je hemijskim vještačenjem utvrdio da se radi o 22, 7 grama kokaina, 1,1 grama marihuane, tri komada tableta i izlomljeni djelovi tableta mase 4 grama - MDMA.

Policija sumnja da je pronađena droga bila namjenjena daljoj prodaji unutar Istražnog zatvora.

"U koordinaciji sa Višim državnim tužiocem u Podgorici, policijski službenici Stanice kriminalističke policije Odjeljenja bezbjednosti Danilovgrad su u saradnji sa službenicima UIKS-a i Forenzičkog centra u Danilovgradu, došli do sumnje i obezbijedili dokaze zbog čega su protiv pritvorenika P.M. u redovnom postupku podnijeli krivičnu prijavu zbog sumnje da je izvršio gore pomenuto krivično djelo. Policijski službenici Uprave policije nastaviće da u saradnji sa službenicima UIKS-a, preduzimaju dalje mjere i radnje u cilju identifikacije i drugih lica koja se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem navedenog krivičnog djela", zakljčuje se u saopštenju UP.

Bonus video: