Tužilaštvo: U Srbiji uhapšeno šest osumnjičenih za ubistva pripadnika "škaljarskog" klana

Uhapšeni se, kako se navodi, sumnjiče da su učestvovali u ubistvima Stevana Stamatovića i Igora Dedovića u Atini, kao i ubistava Alana Kožara i Damira Hadžića na Krfu

18307 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

U Srbiji je uhapšeno šest osoba osumnjičenih za četiri ubistva pripadnika "škaljarskog" kriminalnog klana u Grčkoj 2020. godine, saopštilo je Tužilaštvo za organizovani kriminal 28. februara.

Uhapšeni se, kako se navodi, sumnjiče da su učestvovali u ubistvima Stevana Stamatovića i Igora Dedovića u Atini, kao i ubistava Alana Kožara i Damira Hadžića na Krfu.

U istragama policija Srbije i Crne Gore, četvorica ubijenih su označeni kao visokorangirani pripadnici "škaljarskog" kriminalnog klana.

Tužilaštvo za organizovani kriminal je saopštilo da je, pored šestoro uhapšenih u Srbiji, uhapšena još po jedna osoba u Španiji i Grčkoj.

U međunarodnoj akciji učestvovali su, pored ostalih, evropske institucije Europol i Eurodžast.

Tužilaštvo je navelo da se šestoro osumnjičenih za ubistva nalazi u bjekstvu, dok je šestoro od ranije u pritvorima i zatvorima u Srbiji i Crnoj Gori.

U izvještaju Bezbjednosno-informativne agencije Srbije (BIA), čiju kopiju posjeduje redakcija istraživačke mreže KRIK, navodi se da su se sve ozbiljnije kriminalne grupe iz Srbije i Crne Gore priklonile ili "škaljarskom" ili "kavačkom" klanu.

Procjenjuje se da je u međusobnim likvidacijama dva klana ubijeno oko 50 osoba.

Bonus video: