Milovićevog otimanja telefona sad nema na kameri

Prekršajna prijava protiv ministra pravde

26579 pregleda 152 reakcija 44 komentar(a)
Milović na sjednici Odbora za bezbjednost, Foto: Luka Zekovic
Milović na sjednici Odbora za bezbjednost, Foto: Luka Zekovic

Ministar pravde Andrej Milović prekršajno će odgovarati jer je 9. februara u holu državne Skupštine oteo telefon novinarki Radmili Grbić, i to nakon što mu se predstavila i pokušala da postavi pitanje.

Sve se dešavalo nakon višesatne sjednice Odbora za bezbjednost i odbranu na kojoj se raspravljalo o bezbjednosnim prilikama u Crnoj Gori, radu SPO-a, aferi Do Kvon...

Iz Uprave policije saopštili su juče da su podgorički policajci podnijeli zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka protiv tridesetšetogodišnjeg ministra pravde.

“Naime, prekršajna prijava podnijeta je protiv ovog lica zbog prekršaja iz člana 7 Zakona o javnom redu i miru, koji je počinio na način što se, 9. februara dok se nalazio u hodniku Skupštine Crne Gore, ponašao drsko prema novinarki R.G., oduzimajući joj telefon iz ruke i predajući ga službeniku svog obezbjeđenja, koji joj ga je odmah nakon toga i vratio”, piše u saopštenju.

Vijestima su iz policije 12. marta saopštili da nisu mogli pregledati šta se tog dana dešavalo u holu Skupštine Crne Gore, jer je “video nadzor od predmetnog dana istekao”.

Novinarka Libertasa istoga je dana elektronskom poštom o incidentu obavijestila Vladu, Skupštinu Crne Gore, Upravu policije i Ministarstvo pravde, zahtijevajući Milovićevo izvinjenje. To se, međutim, nije dogodilo, a policija taj mejl nije tretirala kao prijavu.

“Prijava za koju ste izrazili interesovanje pristigla je na postupanje u Odjeljenje bezbjednosti Podgorica 22. 2. 2024. godine. Naime, u prijavi je navedeno da je 9. 2. 2024. godine u hodniku Skupštine Crne Gore ministar u Vladi Crne Gore Andrej Milović, tokom razgovora sa novinarkom Radmilom Grbić, od nje oduzeo mobilni telefon i predao ga službeniku svog obezbjeđenja koji joj ga je vratio. Sa događajem je upoznat tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici koji se izjasnio da u radnjama ministra nema elemenata krivičnog djela koje bi se gonilo po službenoj dužnosti”, piše u odgovorima UP.

Navode da su putem video zapisa pokušali da utvrde šta se dogodilo, ali bezuspješno.

“U cilju utvrđivanja bližeg činjeničnog stanja, službenici Odjeljenja bezbjednosti Podgorica 23. 2. 2024. godine pristupili su u prostorije Skupštine Crne Gore kako bi pregledali video nadzor, međutim, utvrđeno je da je video nadzor od predmetnog dana istekao”, piše u odgovorima dostavljenim Vijestima.

Bonus video: