Šaranović nezadovoljan informacijama o incidentu u Beranama: Tražio sam od Radovića hitan izvještaj

"Imajući u vidu da je prilikom samog događaja došlo do upotrebe sredstava prinude od strane policijskog službenika, formirao sam i Komisiju za ocjenu okolnosti pod kojima su upotrijebljena sredstva prinude, čiji je zadatak da utvrdi zakonitost postupanja policijskog službenika"

12950 pregleda 20 reakcija 20 komentar(a)
Foto: MUP Crne Gore
Foto: MUP Crne Gore

Ministar unutrašnjih poslova Danilo Šaranović kazao je da "nije zadovoljan cjelovitošću informacija" koje je dobio povodom incidenta u Beranama.

U saopštenju je Šaranović naveo da je zbog toga tražio od v.d direktora policije Aleksandra Radovića hitan izvještaj o tom događaju i urgentno utvrđivanje svih okolnosti, kako ne bi bilo prostora za slobodna tumačenja u javnosti.

"Povodom jučerašnjeg incidenta u Beranama održao sam hitan tematski kolegijum sa v.d direktorom Uprave policije i pomoćnicima direktora za sektor za borbu protiv kriminala, granične policije i opšte nadležnosti. Kako nisam zadovoljan cjelovitošću informacija koje sam dobio, saglasno članu 14 stav 4 Zakona o unutrašnjim poslovima tražio sam od v.d direktora hitan Izvještaj o predmetnom događaju i urgentno utvrđivanje svih okolnosti, kako ne bi bilo prostora za slobodna tumačenja u javnosti. Imajući u vidu da je prilikom samog događaja došlo do upotrebe sredstava prinude od strane policijskog službenika, formirao sam i Komisiju za ocjenu okolnosti pod kojima su upotrijebljena sredstva prinude, čiji je zadatak da utvrdi zakonitost postupanja policijskog službenika", rekao je Šaranović.

Dodao je da će, u cilju objektivnog informisanja javnosti i kako bi se ista zaštitila od paušalnih informacija, dalja istraga koja se vodi od strane nadležnog tužioca utvrditi na koji način je došlo do povrede službenika sektora granične policije.

Bonus video: