Đorojević nakon saslušanja pušten na slobodu, negirao krivicu

Nikšićanin uhapšen zbog sumnje da je povezan sa nelegalnom plantažom marihuane, koju je policija otkrila u oktobru prošle godine. Pred tužiocem kazao da se bavi poljoprivredom i proizvodnjom krompira i kupusa, a ne proizvodnjom te droge

20615 pregleda 14 komentar(a)
Đorojević, Foto: Boris Pejović
Đorojević, Foto: Boris Pejović

Nakon saslušanja u Višem državnom tužilaštvu, na slobodu je pušten Nikšićanin Dragan Ðorojević, osumnjičen za nelegalnu proizvodnju, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

To je Vijestima kazao njegov branilac, advokat Sava Kostić.

Ðorojević je uhapšen zbog sumnje da je povezan sa nelegalnom plantažom marihuane, koju je policija otkrila u oktobru prošle godine, u nikšićkom naselju Vir.

"Očekujem da se odbaci krivična prijava podnijeta protiv njega", kazao je Kostić.

Kostić je kazao da je Ðorojević pred tužiocem negirao krivicu i iznio odbranu.

"Objasnio je da se bavi poljoprivredom i proizvodnjom krompira i kupusa, a ne proizvodnjom marihuane. Za tu plantažu marihuane prvi put je čuo kada je policija to pronašla. Objasnio je i da se to mjesto nalazi na 300-400 metara od njegove kuće i da je on neosnovano doveden u vezu sa tim. Po njegovom mišljenju, policija i tužilaštvo targetirali su ga jer je prije dvadesetak godina osuđivan zbog droge, ali i zbog toga što je neko ko je to radio uzimao predmete koji su bili na njegovm imanju i na njivi, pa nosio na to mjesto gdje je pronađena marihuana, kako bi u slučaju otkrivanja policiju usmjerio na pogrešan pravac", kazao je Kostić.

Istakao je da je Đorojević odgovarao na pitanja tužioca.

Advokat je dodao da je Đorojević tužiocu objasnio da je riječ o selu u kom imanja nijesu ograđena i da, poslije radova, na njivi i livadi preko noći ostaju razni predmeti - kanapi, crijeva za navodnjavanje, drvene letve... "Jer mu to treba za naredni dan. Sve je objasnio pa je i logična odluka tužioca da mu ne određuje zadržavanje, nego da ga pusti. Očekujem da Više državnk tužilaštvo odbaci krivičnu prijavu koja je podnijeta protiv njega, njegovg brata Darka i Luke Radulovića u vezi predmetne krivičnopravne stvari", rekao je Kostić.

Bonus video: