Demokrate: Hapšenje Lazovića i Katnića pokazuje da nema nedodirljivih

"Današnjim hapšenjem Lazovića i Katnića pokazuje se moć i spremnost države da se obračuna sa vinovnicima najsramnijeg i najmračnijeg perioda u istoriji Crne Gore koji su na koljena bacili sve institucije i vladavinu prava", poručio je potpredsjednik Demokrata i ministar odbrane Dragan Krapović

14512 pregleda 6 komentar(a)
Foto: Demokratska Crna Gora
Foto: Demokratska Crna Gora

Hapšenjem bivšeg visokog policijskog funkcionera Zorana Lazovića i bivšeg glavnog specijalnog tužioca Milivoja Katnića za stvaranje kriminalne organizacije i zloupotrebu službenog položaja, bezbjednosni sektor pokazuje da nema nedodirljivih i da je pravda zakucala na svačija vrata, saopšteno je iz Demokratske Crne Gore.

"Zajedničkom akcijom SPO-a Uprave policije i SDT-a država pokazuje jasnu namjeru da stane na kraj kriminalnim strukturama koje su zarobile našu budućnost. Junacima SKAJ-a vrijeme na slobodi je odbrojano,bezbjednosni sektor nastavlja sa odlučnim akcijama u cilju osiguranja bezbjednosti građana.

Reformama koje sprovodimo u bezbjednosnom sektoru i jačanjem tužilačke organizacije stvaramo sve pretpostavke da Crna Gora bude primjer države slobodnih građana, vladavine prava i jakih institucija. U tom cilju, i u toj borbi idemo do kraja, zarad naše evropske budućnosti i napretka", navodi se u saopštenju.

Demokrate su poručile da je sada mnogo jasnije zašto su mjesecima nakon formiranja 44. Vlade Crne Gore sprovođeni intezivni napadi na Specijalno policijsko odjeljenje, bezbjednosni sektor i Ministarstvo unutrašnjih poslova u namjeri da se isto oslabi.

Povodom hapšenja Katnića i Lazovića oglasio se i Dragan Krapović, potpredsjednik Demokrata i ministar odbrane, koji je pozdravio akciju SDT-a i SPO-a i odao priznanje specijalnom državnom tužiocu Vladimiru Novoviću i šefu specijalnog policijskog tima Predragu Šuković za, kako je kazao, sve što rade za Crnu Goru.

"Današnjim hapšenjem Lazovića i Katnića pokazuje se moć i spremnost države da se obračuna sa vinovnicima najsramnijeg i najmračnijeg perioda u istoriji Crne Gore koji su na koljena bacili sve institucije i vladavinu prava. Navedena akcija pokazuje da bezbjednosni sektor jača i da će pravda zakucati na svačija vrata", zaključuje se u saopštenju Krapovića.

Bonus video: