Odloženo suđenje Vesni Medenici, nije pravosnažno rješenje za suđenje Bakoču

Razlog odlaganja ročišta glavnog pretresa je taj što još nije pravnosnažno rješenje za suđenje u odsustvu okrivljenom Luki Bakoču

11258 pregleda 20 reakcija 20 komentar(a)
Zgrada u kojoj se nalazi Viši sud u Podgorici, Foto: Luka Zeković
Zgrada u kojoj se nalazi Viši sud u Podgorici, Foto: Luka Zeković

Nastavak suđenja bivšoj predsjednici Vrhovnog suda Crne Gore, Vesni Medenici, njenom sinu Milošu i ostalim okrivljenima, koje je za danas zakazano u Višem sudu u Podgorici, odloženo je za 13. jun.

Razlog odlaganja ročišta glavnog pretresa je taj što još nije pravnosnažno rješenje za suđenje u odsustvu okrivljenom Luki Bakoču.

Odbrana okrivljenog Vojina Perunovića zatražila je odlaganje suđenja. Sudu je dostavljena medicinska dokumentacija o zdravstvenom stanju ovog okrivljenog.

Na prethodnom odloženom glavnom pretresu 29. marta, predsjednica specijalnog vijeća sudija Nada Rabrenović, prihvatila je predlog Specijalnog državnog tužilaštva da se okrivljenom Luki Bakoču sudi u odsustvu.

Specijalno državno tužilaštvo podiglo je optužnicu protiv okrivljenih Miloša i Vesne Medenice, Darka Lalovića, Vasilija Petrovića, Bojana i Marka Popovića, Marka Vučinića, Milorada Medenice, Luke Bakoča, Petra Milutinovića, Ivane Kovačević, Radomira Raičevića, Marjana Bevenje, Steva Karanikića i Gorana Jovanovića i firme “Kopad Company”, za krivična djela - stvaranje kriminalne organizacije, krijumčarenje, davanje i primanje mita, protivzakoniti uticaj i navođenje na protivzakoniti uticaj, zloupotreba službenog položaja, šverc droge, nedozvoljeno držanje oružja, nanošenje teške tjelesne povrede i sprečavanje dokazivanja.

Miloš Medenica tereti se da je u 2019. godini stvorio kriminalnu organizaciju, čiji su pripadnici postali njegova majka Vesna i drugi okrivljeni, s ciljem šverca cigareta i protivzakonitog uticaja na sudsku vlast, a radi sticanja nezakonite dobiti i moći.

Navodi se da je, u saizvršilaštvu sa okrivljenim pripadnicima kriminalne organizacije, izbjegavajući mjere carinskog nadzora, iz Slobodne carinske zone luke Bar, krijumčario cigarete uz pomoć lažne dokumentacije i davanja mita carinskim službenicima.

Bonus video: