SPO na Žabljaku pretresa kuće za koje se vjeruje da pripadaju Lazoviću

Pretresi kuća se obavljaju u okviru finansijske istrage koja je pokrenuta uporedo sa krivičnim postupkom

52065 pregleda 121 reakcija 41 komentar(a)
Foto: Boris Pejović
Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 19.04.2024. 10:50h

Službenici Specijalnog policijskog odjeljenja (SPO) po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva (SDT) pretresaju dvije kuće za koje se vjeruje da pripadaju porodici osumnjičenog policijskog funkcionera Zorana Lazovića u Motičkom Gaju kod Žabljaka.

Pretresi kuća se obavljaju u okviru finansijske istrage koja je pokrenuta uporedo sa krivičnim postupkom.

Prve komšije Lazovića u Motičkom Gaju su neki bivši i sadašnji policijski funkcioneri.

Iz SDT-a kojim rukovodi Vladimir Novović saopštili su prije dva dana da zajedno sa SPO svakodnevno preduzimaju brojne radnje u cilju identifikacije imovine okrivljenih Zorana Lazovića i Milivoja Katnića, koji su uhapšeni zbog sumnje da su počini krivičnio djelo stvaranje kriminalne organizacije i zloupotreba službenog položaja.

“Kako one koja je upisana na okrivljene i članove njihovih porodica, tako i one za koju postoji određeni stepen sumnje da je upisana na druga fizička i pravna lica, a čiji su stvarni vlasnici okrivljeni i članovi njihovih porodica”, navodi se u saopštenju SDT-a.

Specijalno tužilaštvo objavilo je i video snimak samo dijela imovine za koju okrivljeni Lazović i Katnić ne spore da je njihovo vlasništvo...

“Ukazujemo da će javnost u daljem toku postupka biti obaviještena i o drugoj imovini za koju postoji osnovana sumnja da je stvarno vlasništvo okrivljenih i sa njima povezanih lica”, navodi SDT u saopštenju.

U zvanično prijavljenoj imovini, porodica Lazović na svoja imena nema upisane dvije kuće na Žabljaku.

Bonus video: