Sud prihvatio predlog SDT-a da se Čađenoviću sudi u odvojenom postupku

Advokat Aković kazao da Čađenović "trpi ozbiljne posljedice zbog neefikasnog rada suda", ukazujući da je bivši tužilac skoro godinu i po u pritvoru, a da glavni pretres nije počeo

14512 pregleda 59 reakcija 4 komentar(a)
Slobodana Kašćelana dovode u sud, Foto: Luka Zeković
Slobodana Kašćelana dovode u sud, Foto: Luka Zeković

Specijalno vijeće Višeg suda u Podgorici, koijim predsjedava sudija Nada Rabrenović, prihvatilo je danas predlog specijalnog tužioca Miloša Šoškića, da se razdvoji sudski postupak u odnosu na okrivljenog Sašu Ćađenovića, od predmeta u kojem su optuženi Radoje Zvicer, Ljubo Milović, Petar Lazović, Slobodan Kašćelan, Milan Vujotić i ostali okrivljeni.

Advokat Lazar Aković je rekao da će naknadno dobiti novi termin suđenja.

On je ocijenio da je postupanje suda neprincipijelno, "kad je prošle godine, u novembru, spojio postupak u odnosu na Čađenovića sa drugom grupom lica, u kojoj su optuženi Zvicer i drugi".

Čađenović
Čađenovićfoto: Luka Zeković

"Mi smo u principu danas bili saglasni sa predlogom zastupnika optužbe da se razdvoji postupak, međutim, kaskaju u mjestu. Saša je gotovo godinu i po u pritvoru, glavni pretres nije počeo. Trpi ozbiljne posljedice zbog neefikasnog rada suda", kazao je Aković novinarima.

Aković
Akovićfoto: Luka Zeković

"Kad je u pitanju Saša Čađenović, radnje koje mu se stavljaju na teret i dokazi koji su dostavljeni u optužnici protiv njega, ne možemo ih dovesti u vezu sa radnjama koje se stavljaju drugim optuženim u tom predmetu i dokazima koji su predloženi od strane tužilaštva", rekao je advokat.

Bonus video: