Krivična prijava protiv Baranina: Sumnja se da nije izdavao fiskalne račune kupcima, pribavio 16.000 eura

"Sumnja se da je V.O. iz Bara, u periodu dok je bio zaposlen u jednom privrednom društvu, pribavio protivpravnu imovinsku korist u iznosu od 16.000 eura na štetu ovog privrednog društva, a na način što nije izdavao fiskalne račune kupcima, već je kucao virmanske račune i izdavao ih fizičkim licima, a vršio naplatu kao da je izdavao gotovinske račune"

11775 pregleda 6 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Uprava policije/Twitter
Ilustracija, Foto: Uprava policije/Twitter

Policija u Budvi podnijela je krivičnu prijavu protiv V.O. (26) iz Bara zbog sumnje da je zloupotrijebio položaj u privrednom poslovanju, navodi se u saopštenju Uprave policije (UP).

"Sumnja se da je V.O. iz Bara, u periodu dok je bio zaposlen u jednom privrednom društvu, pribavio protivpravnu imovinsku korist u iznosu od 16.000 eura na štetu ovog privrednog društva, a na način što nije izdavao fiskalne račune kupcima, već je kucao virmanske račune i izdavao ih fizičkim licima, a vršio naplatu kao da je izdavao gotovinske račune", piše u saopštenju.

Iz UP-a su pojasnili da je sa spisima predmeta je upoznat tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Kotoru "po čijem su nalogu preduzete dalje mjere i radnje iz nadležnosti policije, a po čijem je nalogu nakon toga, podnijeta krivična prijava protiv V.O. zbog sumnje da je izvršio pomenuto krivično djelo."

Bonus video: