Pavićević tvrdi da nije mučen i da nije planirao ubistva

Za 28. maj zakazano suđenje Pavićeviću, optuženom za nanošenje teških povreda Savoviću i Galiću

12386 pregleda 2 komentar(a)
Tvrdi da se branio: Pavićević, Foto: Luka Zeković
Tvrdi da se branio: Pavićević, Foto: Luka Zeković

Za 28. maj, pred sutkinjom Osnovnog suda u Podgorici, Željkom Jovović, zakazno je suđenje Danilovgrađaninu Marku Pavićeviću, koji odgovara zbog nanošenja teških tjelesnih povreda Veselinu Savoviću (44) i Slavenu Galiću (36), u novembru prošle godine u podgoričkom naselju Mareza.

Na optuženičkoj klupi tog suda on će se naći nakon što je Više državno tužilaštvu u Podgorici utvrdilo da ne može odgovarati za pokušaj ubistva dvojice Podgoričana.

Nakon što su "Vijesti" 10. maja objavile da Pavićević neće odgovarati za pokušaj ubistva, njegov pravni zastupnik, advokat Mirko Bogićević, kazao je da je taj optuženi već saslušan u Osnovnom državnom tužilaštvu na okolnosti krivičnog djela teške tjelesne povrede.

“Njegova prvobitna odbrana koju je iznio u Višem drzavnom tužilaštvu, da se kritične prilike samo branio od napada nepoznatih lica, u svemu je potvrđena ostalim dokazima, u prvom redu iskazima svjedoka, nalazom i mišljenjem vještaka medicinske i balističke struke, kao i snimcima izuzetim sa video nadzora. S obzirom da se šest mjeseci nalazi u pritvoru, očekujem da na glavnom pretresu bude pušten da se brani sa slobode”, kazao je Bogićević.

Komentarišući navode "Vijesti" da je Pavićević u martu 2020. godine uhapšen u Baru zbog sumnje da je pripremao likvidaciju u tom lučkom gradu, kazao je da mu je poznato da je taj Danilovgrađanin, u konkretnom predmetu osuđen samo zbog nedozvoljenog držanja oružja.

Bogićević je Vijestima dostavio i Pavićevićevu izjavu, koja se tiče dijela teksta u kom je pisalo da je prije četiri godine uhapšen i optužen da je sa Baraninom Vukom Orlandićem (28) i Borisom Pejovićem (36) stvorio kriminalnu organizaciju koja je planirala nekoliko ubistava. Prema navodima istrage, jedna od meta te kriminalne organizacije trebalo je da bude Baranin Jovan Đurović, brat pokojnog Luke Đurovića.

“Pavićević negira da je sa Vukom Orlandićem i Borisom Pejovićem učestvovao u planiranju likvidacije Jovana Đurovića, već da je zbog nedozvoljenog držanja oružja i članstva u kriminalnoj organizaciji osuđen na jedinstvenu kaznu u trajanju dvije godine i mjesec, koju kaznu je i izdržao. Kazao je da se protiv njega pred sudom ne vodi nikakav drugi postupak. Takođe, negira da je zlostavljan, mučen i primoravan da bude svjedok saradnik, s obzirom da se ne vodi nikakav postupak ni protiv koga zbog zlostavljanja i mučenja”, piše u Pavićevićevoj izjavi dostavljenoj preko svog pravnog zastupnika.

Bonus video: