U Herceg Novom obilježen Međunarodni dan osoba sa invaliditetom

“Dnevni centar za djecu sa smetnjama i teškoćama u razvoju se nalazi pod ingerencijom Opštine Herceg Novi i on je ustanova za ponos kada je riječ o brizi o ovoj osjetljivoj kategoriji stanovništva, kazala je sekretarka za lokalnu samoupravu Vesna Samardžić i najavila izgradnju novog Dnevnog centra u Sutorini
120 pregleda 0 komentar(a)
Herceg Novi, OSI, Foto: Slavica Kosić
Herceg Novi, OSI, Foto: Slavica Kosić
Ažurirano: 03.12.2018. 13:57h

Međunarodni dan osoba sa invaliditetom obilježili su danas zaposleni i štićenici Dnevnog centra za djecu sa smetnjama i teškoćama u razvoju. U programu su učestvovali đaci Muzičke škole i glumac i pjesnik Dejan Đonović.

“Dnevni centar za djecu sa smetnjama i teškoćama u razvoju se nalazi pod ingerencijom Opštine Herceg Novi i on je ustanova za ponos kada je riječ o brizi o ovoj osjetljivoj kategoriji stanovništva, kazala je sekretarka za lokalnu samoupravu Vesna Samardžić i najavila izgradnju novog Dnevnog centra u Sutorini.

“U toku je završetak izrade projektne dokumentacije i očekujemo da sva odobrenja budu završena, kako bi početkom naredne godine počeli sa izgradnjom novog Dnevnog centra", rekla je Samardžić.

Ona je navela da će se objekat graditi fazno i da će sada biti izgrađeno 270 kvadratnih metara, dok bi drugi dio, za osobe starije od 27 godina, uslijedio nakon što se sadašnja ustanova transformiše, što će “neminovno uslijediti i za šta će biti potrebna podrška države”.

Direktorica Dnevnog centra Dragica Kosić je najavila da će radovi i suveniri korisnika te ustanove biti izloženi na novogofišnjem bazaru u Porto Montenegru u Tivtu.

Modnom revijom na kojoj će biti predstavljene kreacije nastale kroz realizaciju projekta, "Zajedno kreiramo, stvaramo hercegnovski modni kutak" , koji je podržala Opština Herceg Novi, kao i projekat Javnih radova koji je podržao ZZZCG, večeras u prostorijama Instituta Igalo Međunarodni dan osoba sa invaliditetom obilježiće NVU "Zrak sunca".

Bonus video: