Virtusova akcija: Prikupljanje humanitarne pomoći za psihijatrijsku ustanovu u Kotoru

Prema riječima Ivane Ćorović prikupili su dovoljno stvari, a učestvovli su i profesori i studenti sa drugih odsjeka, dok je rukovodilac tog studijskog programa Jelena Mašnić, kazala Filozofski fakultet i bolnica u Kotoru već godinama uspješno sarađuju
63 pregleda 0 komentar(a)
Virtus Nikšić, Foto: Svetlana Mandić
Virtus Nikšić, Foto: Svetlana Mandić
Ažurirano: 07.12.2016. 18:40h

U holu Filozofskog fakulteta u Nikšiću u ponedjeljak je počela humanitarna akcija prikupljanja garderobe za odrasle, posteljine, i higijenskih sredstava, namijenjena korisnicima Psihijatrijske ustanove u Kotoru. Akcija “Vaš osmijeh je naša snaga”, koju je pokrenula organizacija „Virtus“, koju čine sudenati odsijeka psihologije, traje do petka.

„Humanitarna akcija je podstaknuta posjetom psihijatrijskoj ustanovi u Dobroti. Cilj akcije je da pomognemo i korisnicima te usatnove na neki način olakšamo boravak. Virtus je formiran sa ciljem da se bavi volonterskim radom i pomaže kritičnim grupama u društvu. Sklopili smo ugovore sa drugim nevladninim organizacijama pa ćemo vidjeti šta i kako što se tiče projekata“, kazao je student Vasilije Mićunović.

Prema riječima Ane Maksimović želja im je da kod građana podginu svijest o psihijatriji, psihologiji, kao i ljudima koji borave u takvim institucijama.

„Ovo je samo početak akcija kada su u pitanju stigmatizirajuće grupe“, obećala je Maksimović.

Prema riječima Ivane Ćorović prikupili su dovoljno stvari, a učestvovli su i profesori i studenti sa drugih odsjeka, dok je rukovodilac tog studijskog programa Jelena Mašnić, kazala Filozofski fakultet i bolnica u Kotoru već godinama uspješno sarađuju.

„Studenti na djelu pokazuju zašto žele da budu psiholozi, humanu stranu poziva. Ponosna sam što su mnoge aktivnosti na tom planu realizovali. Sve intenzivinija je ta komunikacija sa praksom, i dosta potencijalnih poslodavaca se javljaju da se u okviru njihovih organizacija obavi dio prakse“, kazala je Mašnić.

Bonus video: