Nagrade za priče o inteligentnoj infrastrukturi

Peruničić je nagradu dobio za tekst “Hotelijeri će da razmišljaju zeleno”, a Šćepanovićeva za “Sistem - tanji zid za uštedu energije”
342 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 23.09.2016. 16:48h

Novinari “Vijesti” Dejan Peruničić i Dragana Šćepanović i novinarka RTCG Maja Đuretić-Mrdak ovogodišnji su nacionalni pobjednici regionalnog novinarskog takmičenja Siemens CEE Press Award 2016.

Nagrade su dodijeljene za najbolji novinarski rad na temu “Inteligentna infrastruktura“. U takmičenju su učestvovali predstavnici medija iz deset zemalja centralne i istočne Evrope. Na takmičenje je pristiglo ukupno 147 radova.

Peruničić je nagradu dobio za tekst “Hotelijeri će da razmišljaju zeleno”, Šćepanovićeva za “Sistem - tanji zid za uštedu energije”, a Đuretić-Mrdak za prilog “Profesije 21. vijeka - Energetska efikasnost”.

Na ceremoniji u Simensovoj centrali u Beču 29. septembra biće objavljeno koja su tri najbolje rangirana regionalna rada i kome će biti uručeno prestižno priznanje za najbolji novinarski rad u regionu centralne i istočne Evrope.

“Kroz ovo takmičenje stvaramo svojevrsnu regionalnu sinergiju i razmjenu mišljenja i iskustava u oblastima koje su važne u razvoju svake od zemalja učesnica, na što smo naročito ponosni. Zadovoljni smo odzivom predstavnika crnogorskih medija“, rekla je izvršpna direktorica Siemensa Podgorica Snežana Ivanović.

Galerija

Bonus video: