Gradonačelnik Bara obišao dijasporu u Njujorku

964 pregleda 2 komentar(a)
Raičević u Njujorku, Foto: Privatna arhiva
Raičević u Njujorku, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 24.12.2018. 08:59h

Predsjednik Opštine Bar Dušan Raičević sastao se u Njujorku sa predstavnicima barske dijaspore i poslovnih ljudi sa ovih prostora koji žive i rade u Njujorku i Nju Džersiju.

Iz Raičevićevog kabineta saopštili su da su domaćini susreta u Nju Džersiju bili Barani koji tamo već duži niz godina uspješno posluju, a da se u Njujorku Raičević susreo sa predstavnicima udruženja "Primorje"i "Montenegro golf club"čiji članovi su uglavnom Barani.

"Na tom susretu je bilo riječi o potrebi rekonstrukcije putnih pravaca Bar-Kamenički most, Virpazar-Ostros, vodosnabdijevanju u barskim naseljima Dobra Voda i Veliki pijesak kao i komunalnoj higijeni.Istom prilikom jeiskazana njihova spremnost za investiranje u matičnu zemlju, na čemu će se ubuduće zajednički raditi u saradnji sa lokalnom upravom", saopštili su iz kabineta predsjednika Opštine Bar .

Prema istim navodima, prilikom posjete Njujorku Raičević je prisustvovao i 12. donatorskoj večeri dijaspore Sjeverne Amerike koje je održano u organizaciji fondacije Gusinje.Tom prilikom,upriličen je bogat kulturno-umjetnički program „uz prisustvo zvanica iz društvenog političkog i javnog života Crne Gore i njene dijaspore”.

Bonus video: