Dobra saradnja između hercegnovske Opštine i islamske zajednice

Glavni imam Meho ef. Martinović zadovoljan je što u lokalnoj upravi prepoznaju da su vjerske zajednice faktor sa kojim treba sarađivati, ocjenjujući da će to pozitivno da utiče na život oko 4.000 vjernika islamske vjeroispovjesti u Boki
0 komentar(a)
Islamska zajednica i Opština Herceg Novi, Foto: Slavica Kosić
Islamska zajednica i Opština Herceg Novi, Foto: Slavica Kosić
Ažurirano: 06.04.2016. 12:49h

Saradnja između islamske zajednice i Opštine Herceg Novi bila je kvalitetna i takav odnos će se nastaviti, u skladu sa duhom multikulturalnosti i tolerancije koji se njeguje u Boki, saopšteno je nakon sastanka predsjednice Opštine Herceg Novi, Nataše Aćimović i predsjednika SO Andrije Radmna sa sa predstavnicima Islamske zajednice, Glavnim imamom za Boku i Budvu, Mehom ef. Martinovićem, i novim predsjednikom Medžlisa Islamske zajednice za četiri opštine, Huseinom ef. Hodžićem.

Radman je istakao da je Opština otvorena za prijedloge i zajednički rad na poboljšanju uslova za život pripadnika islamske zajednice u Herceg Novom.

Ef Hodžić do skoro imam u Trebinju, a sada u Tivtu, upoznao je rukovodstvo Opštine sa namjerama da doprinese međusobnom povjerenju i toleranciji u regiji. On je kazao da će na tome raditi i kao koordinator za međunacionalne i multikonfesionalne odnose reisa Islamske zajednice, Rifata ef. Fejzića.

Glavni imam Meho ef. Martinović zadovoljan je što u lokalnoj upravi prepoznaju da su vjerske zajednice faktor sa kojim treba sarađivati, ocjenjujući da će to pozitivno da utiče na život oko 4.000 vjernika islamske vjeroispovjesti u Boki.

Bonus video: