Šarane prodaju pored pijace

Čitalac "Vijesti" tvrdi da su preksinoć Tuzani ulovili četiri tone šarana
298 pregleda 7 komentar(a)
prodaja ribe Tuzi, Foto: Čitalac Vijesti
prodaja ribe Tuzi, Foto: Čitalac Vijesti
Ažurirano: 23.03.2016. 16:37h

Velike količine šarana su i dalje na tržištu i pored činjenice da je od 15. marta na snazi ribolovni zabran u NP “Skadarsko jezero”.

Na nekoliko lokacija u Podgorici može se kupiti šaran i to po cijeni od 1,5 do 3,5 eura po kilogramu, a jedan čitalac "Vijesti" tvrdi da je preksinoć ulovljeno do četiri tone šarana, te da se u Tuzima "čašćavala riba po kućama, jer nije mogla da se proda".

Ribolovni zabran u NP Skadarsko jezero, na sve vrste ribe izuzev jegulje, počeo je 15. marta i trajaće do 1. juna, do kada traje i sezona mrijesta. Ovaj zabran je definisan "Naredbom o ribolovnim zabranama, ograničenjima i mjerama za zaštitu ribljeg fonda", koju donosi Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja.

Iz NP "Skadarsko jezero" saopšteno je da je koordiniranim akcijama nadzornika Službe zaštite NP "Skadarsko jezero" i pripadnika Granično-pomorske policije, za dane vikenda (19-20. mart), zaplijenjeno 120 kilograma šarana.

Zaplijenjena je i plinska lampa, plinska boca, dva komada osti, plovilo, vanbrodski motor, prikolica za čamac, dva pretvarača električne energije, sonda i podvodna puška sa ostima.

"Sačinjena su tri zapisnika o kontroli protiv četiri lica. Lica su privedena od strane nadležnih organa“, saopšteno je iz NP.

Bonus video: