Rožaje: Direktor škole s bečelor diplomom

Hasović je ranije radio kao nastavnik razredne nastave u OŠ “Bratstvo jedinstvo“ na Skerepači. Ima bečelor diplomu i navodno je prvi direktor neke obrazovne ustanove u Rožajama sa tim nivoom obrazovanja
345 pregleda 36 komentar(a)
Asmir Hasović, Foto: Facebook.com
Asmir Hasović, Foto: Facebook.com
Ažurirano: 25.12.2015. 17:29h

Kadar Bošnjačke stranke (BS) Asmir Hasović imenovan je za direktora OŠ “Donja Lovnica” u Rožajama.

Time je nastavljena realizacija aneksa ugovora koji su 28. novembra prošle godine potpisali politički direktor DPS-a Tarzan Milošević i potpredsjednik BS-a Osman Nurković.

Hasović je ranije radio kao nastavnik razredne nastave u OŠ “Bratstvo jedinstvo“ na Skerepači. Ima bečelor diplomu i navodno je prvi direktor neke obrazovne ustanove u Rožajama sa tim nivoom obrazovanja. Na Hasovićevo ranije radno mjesto primljena je Zehra Kalač, snaha poslanika BS-a Almera Kalača.

Ona je, tvrdi izvor “Vijesti”, počela da radi 30. novembra, bez prethodno raspisanog konkursa.

"Takvo naređenje je stiglo odozgo. Trenutno je dobila rješenje na mjesec dana, nakon čega će biti raspisan konkurs", rečeno je "Vijestima" u školi.

Iz Ministarstva prosvjete su saopštili da Opšti zakon o obrazovanju i vaspitanju propisuje da se nastavnik zapošljava na osnovu javnog konkursa koji raspisuje direktor škole.

"On odlučuje o pravima i obavezama zaposlenih i vrši izbor nastavnika, stručnih saradnika i drugih zaposlenih u ustanovi. Na taj način je zaposlena i Zehra Kalač. Ministarstvo prosvjete nije nadležno za izbor zaposlenih...”.

Aneksom ugovora DPS-a i BS-a, predviđeno je da se manjem koalicionom partneru obezbijedi devet direktorskih i šest mjesta pomoćnika u školama, o čemu su "Vijesti" ranije pisale. Dogovoreno je i da kadar BS-a pokrije i brojne druge funkcije u javnim preduzećima i ustanovama na svim nivoima.

Bonus video: