U Nikšiću počela akcija "Trotoar"

"U prethodnom periodu imali smo izraženu problematiku nepropisnog parkiranja na trotoarima gdje smo dolazili u situaciju da majke sa djecom u kolicima i osobe sa invaliditetom ne mogu nesmetano da prođu trotoarima", kazao je Milović koji je nedavno došao na mjesto načelnika Komunalne policije
108 pregleda 2 komentar(a)
Nikšić grad, grad Nikšić, Foto: Foto Srđo
Nikšić grad, grad Nikšić, Foto: Foto Srđo
Ažurirano: 10.12.2018. 11:10h

Komunalna policija je u Nikšiću počela lokalnu akciju "Trotoar" i koja će trajati 30 dana a cilj je, kako je kazao načelnik Novica Milović, podizanje nivoa saobraćajne kulture i stvaranje preduslova za nesmetano kretanje pješaka trotoarima.

"U prethodnom periodu imali smo izraženu problematiku nepropisnog parkiranja na trotoarima gdje smo dolazili u situaciju da majke sa djecom u kolicima i osobe sa invaliditetom ne mogu nesmetano da prođu trotoarima", kazao je Milović koji je nedavno došao na mjesto načelnika Komunalne policije.

Obećao je da privilegovanih neći biti, kao i da će na trgu "Slobode" sa ulicama koje ga presjecaju, biti pojačana kontrola jer taj dio grada, prema njegovim riječima predstavlja "žarište" kada su u pitanju nepropisno parkirani automobili. A da je novi načelnik ozbiljan u namjeri da se "pozabavi" sa nesavjesnim vozačima govori i podatak da je za dvadesetak dana, od kada je na funkciji, izdato 350 prekršajnih naloga po pitanju zakona o bezbjednosti saobraćaja, dok je za skoro 11 mjeseci izdato 615.

"Cilj nam je da podignemo nivo saobraćajne kulture, ali i povjerenje građana u rad Komunalne policije", poručio je Milović.

Kazna za nepropisno parkiranje iznosi 50 eura, a ako se plati u roku od osam dana onda je 33,3 eura.

Sa novim načelnikom Komunalne policije počela je i rigoroznija kontrola rada lokala na zadovoljstvo građana a nezadovoljstvo ugostitelja.

"Narodski rečeno – 'taj se nije rodio, ko je narodu ugodio'. Moramo poštovati propise i opštinske odluke u cilju radnog vremena ugostiteljskih objekata. Oni koji su dobili rješenja da rade do 23 časa i da tada gase muziku, moraju to i da ispoštuju. Prije nego što sam stupio na dužnost imali smo ugostiteljske objekte koji su radili do ponoći, ali kontrolom i komunalnim nadzorom na terenu utvrdili smo da ni to nijesu poštovali već da su i to vrijeme prekoračili tako da neće imati pozitivno mišljenje već će se rješenja vratiti na 23 časa".

Kako je kazao, razumije ugostitelje, ali mora se voditi računa kako o građanima, tako i o poštovanju zakona.

"Radimo u javnom interesu i staraćemo se da poštujemo zakon i odluke", poručio je Milović i dodao da će za Novogodišnje i Božićne praznike svi ugostitelji koji na vrijeme podnesu zahtjev imati produženo radno vrijeme.

Galerija

Bonus video: