Održavati stalni dijalog hrišćanskih crkava radi podsticanja opšteg dobra

Kako je saopšteno iz Mitropolije, razgovarano je i o položaju crkava i vjerskih zajednica u Crnoj Gori, kao i o predloženim rješenjima Nacrta zakona o slobodi vjeroispovijesti, koji je pripremilo Ministarstvo za ljudska i manjinska prava
82 pregleda 0 komentar(a)
Luiđi Pecuto, Foto: Svetigora
Luiđi Pecuto, Foto: Svetigora
Ažurirano: 13.10.2015. 15:25h

Neophodno je da hrišćanske crkve u Crnoj Gori održavaju stalni dijalog međusobno, kao i sa državom, radi podsticanja opšteg dobra i ostvarivanja slobode vjeroispovijesti, ocijenili su predstavnici Mitropolije crnogorsko primorske i barske biskupije.

Apostolski nuncije u Crnoj Gori, Luiđi Pecuto sa svojim saradnicima posjetio je Cetinjski Manastir i Mitropoliju Crnogorsko-Primorsku.

Tokom sastanka, episkop Budimljansko-Nikšićki Joanikije i Pecuto su razgovarali o opštim temama i savremenim izazovima hrišćanstva u 21. vijeku, kao i o potrebi njegovanja dijaloga između hrišćana.

Kako je saopšteno iz Mitropolije, razgovarano je i o položaju crkava i vjerskih zajednica u Crnoj Gori, kao i o predloženim rješenjima Nacrta zakona o slobodi vjeroispovijesti, koji je pripremilo Ministarstvo za ljudska i manjinska prava.

„Jednodušno su konstatovali da je neophodno održavati stalni dijalog između dvije hrišćanske Crkve, kao i sa državom Crnom Gorom radi podsticanja opšteg dobra i ostvarivanja slobode vjeroispovijesti“, navodi se u saopštenju.

Bonus video: