Izvođač radova za Srednju stručnu školu u Zeti biće uskoro poznat

“Tražimo poziciju u Vladinom budžetu za 2016.godinu sa mnogo značajnijim iznosom za nastavak gradnje Srednje stručne škole”
1 komentar(a)
Dušan Radonjić, Foto: Luka Zeković
Dušan Radonjić, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 01.10.2015. 14:24h

Predsjednik Gradske opštine Golubovci Dušan Radonjić najavio je da bi za nekoliko sedmica trebalo da dobiju izvođača radova, koji će graditi Srednju stručnu školu u Zeti.

Radonjić je na sjednici Skupštine GO kazao da će to biti jedan od najmodernijih obrazovnih objekata u Crnoj Gori.

“Tražimo poziciju u Vladinom budžetu za 2016.godinu sa mnogo značajnijim iznosom za nastavak gradnje Srednje stručne škole”, kazao je Radonjić, tokom rasprave o Izvještaju o njegovom radu i radu organa lokalne uprave GO za 2014. godinu.

Izvještaj su usvojili odbornici DPS-a, a protiv su glasali predstavnici SNP-a i Demokrata. Sjednici nijesu prisustvovali odbornici Demokratskog fronta.

Odbornik SNP-a Srđan Raičević kazao je da je kritičan prema izvještaju, jer rad predsjednika i uprave GO ne zadovoljava interese građana Zete.

“To će biti jedan od razloga, zbog kojeg će SNP biti protiv ovog izvještaja”, kazao je Raičević.

On je zamjerio što ništa nije urađeno na obnovi puta Golubovci - Mataguži, ocijenivši da je prekršen zakon kada su sredstva predviđena za tu namjenu, preusmjerena za adaptaciju puta Balabani - “Gold”.

Demantujući da je zakon prekršen, Radonjić je odgovorio da je putni pravac Golubovci - Mataguži apsolutni prioritet GO, istakavši da bi do kraja godine trebalo da počnu rješavanje imovinskih odnosa i uvedu izvođača u posao.

Raičević je ocijenio da Zećani nijesu dovoljno informisani o proceduri priključivanja na vodovod, u koji je uloženo 12 miliona eura.

Njegov partijski kolega Slavko Vukčević je zamjerio što u izvještaju nema ni riječi o javnom prevozu, iako je sve više pritužbi građana da ima malo polazaka, premalo autobuskih linija i da su autobusi "van svakih standarda”.

Radonjić je predložio da se oformi tim, koji će sve probleme iznijeti resornom Sekretarijatu i prevozniku, koji vozi prema Zeti.

Tokom rasprave o informaciji o aktivnostima na podsticanju razvoja i unapređenja poljoprivrede u prethodnih devet mjeseci, Predrag Anđušić (DPS) je kazao da bi Kancelarija za poljoprivredu GO trebalo da se bolje poveže sa Ministarstvom poljoprivrede.

“Moramo da obezbijedimo da proizvodnja bude profitabilna, pa neka bude i dva odsto. Nemojte da je proizvodnja…takva da se narod ne može iz dugova izvući”, kazao je Anđušić.

Vukčević je ocijenio da GO nije pomogla plasman poljoprivrednih proizvoda, istakavši da bi trebalo da se obezbijedi otkup na teritoriji GO ili da se poljoprivrednicima obezbijede lokalni, alternativni putevi, kojima mogu doći do pijace u Podgorici.

Na sjednici je konstatovan mandat odbornici DPS-a Lidiji Popović, koja je zamijenila Dacu Popović.

Bonus video: