Amfilohije razgovarao sa Vartolomejom

Nakon razgovora sa vaseljenskim patrijarahom, mitropolit crnogorsko primorski otputovao je za Moldaviju gdje se sastao sa mitropolitom kišinjevskim i moldavskim Vladimirom
561 pregleda 32 komentar(a)
Amfilohije, Vartolomej, Foto: Mitropolija.com
Amfilohije, Vartolomej, Foto: Mitropolija.com
Ažurirano: 23.11.2018. 13:38h

Mitropolit crnogorsko primorski Amfilohije sastao se sa Vaseljenskim Patrijarhom Vartolomejem u sjedištu Carigradske Patrijaršije na Fanaru.

Kako prenosi sajt mitropolije crnogorsko primorske, u razgovoru koji je trajao preko dva sata razgovaralo se o aktuelnim temama, a najviše o aktuelnom "ukrajinskom pitanju".

"Razgovarali su o svepravoslavnim temama, naročito o Crkvi u Crnoj Gori, Makedoniji, sa posebnim osvrtom na novonastalu situaciji u Ukrajini. Mitropolit Amfilohije je u dvočasovnom razgovoru sa Njegovom svesvetošću Patrijarhom Vartolomejem, ponovio jasan saborski stav Srpske pravoslavne crkve o neophodnosti saziva novog Svepravoslavnog sabora uz učešće svih pomjesnih Pravoslavnih crkava. Vladika Amfilohije je istakao da bi novi Sabor riješio ovo, ali i mnoga druga neriješena pitanja u Pravoslavlju. Takođe je naglasio da bi novosazvani Sabor bio svojevrstan nastavak Kritskog sabora", navodi se u saopštenju.

Tokom susreta mitropolit Amfilohije je patrijarhu konstantinopoljskom Vartolomeju poklonio kopiju ikone Presvete Bogorodice Filerimske.

Nakon razgovora sa vaseljenskim Patrijarahom, mitropolit crnogorsko primorski otputovao je za Moldaviju gdje se sastao sa mitropolitom kišinjevskim i moldavskim Vladimirom.

Galerija

Bonus video: