U Sutomoru boravi najmanje 50.000 turista

"U Sutomoru su gosti iz Njemačke, Francuske, Švedske, Poljske, Češke, Slovačke i bivših jugoslovenskih republika. Ovog ljeta imamo apsolutno najveći broj gostiju iz BiH do sada, kao i Mađara”
56 pregleda 0 komentar(a)
Sutomore, Foto: Anto Baković
Sutomore, Foto: Anto Baković
Ažurirano: 15.08.2015. 17:38h

Ratko Vujošević, vršilac dužnosti predsjednika Odbora MZ Sutomore-Spič, tvrdi da u ovom momentu u Sutomoru na potezu od Kufina do Ratca boravi najmanje 50.000 turista.

"Od prvog avgusta je u Sutomoru sezona u zenitu. Procjene su da sada imamo između 50 i 70.000 gostiju, jer ovdje ima 11.000 objekata, u svakom se izdaje po najmanje šest kreveta u prosjeku, a slobodnog kreveta nema ni za lijek! Takvu situaciju niko ne pamti", napominje Vujošević.

Ističući da se mještani nadaju da će bum potrajati makar do 25. avgusta, Vujošević, koji je i sam hotelijer, napominje da je „graničnik“ ipak prva velika avgustovska kiša koja tradicionalno vidno smanji broj gostiju.

"Cijena kreveta se kreće do 20 eura u najkvalitetnijem smještaju, u hotelima od 25 eura do 50 eura. Kod nas u „Sireni Marti“ polupansion je 25 eura. U Sutomoru su gosti iz Njemačke, Francuske, Švedske, Poljske, Češke, Slovačke i bivših jugoslovenskih republika. Ovog ljeta imamo apsolutno najveći broj gostiju iz BiH do sada, kao i Mađara”, dodaje Vujošević.

On je istakao da je u svakodnevnom obilasku terena i u stalnom kontaktu sa predsjednikom Opštine, čelnicima opštinskih javnih preduzeća i službi i CB Bar.

Za razliku od Udruženja "Novo Sutomore" iz kojeg navode da je ovog ljeta Sutomore u infrastrukturnom haosu koji direktno ugrožava sezonu, Vujošević tvrdi da je sve pod kontrolom, "uz nezaobilazne manje propuste koji se u hodu rješavaju".

"Zbog nove raskrsnice sada na stanici i po 20 autobusa nesmetano prima putnike. Smeće se redovno čisti i odvozi, prskaju se ulice, vodovod nastoji da sve bude u najboljem redu", tvrdi Vujošević.

Bonus video: